Csoda történt: megmenekült a tűztől az újszülött borjú

2020.10.04

Percekkel a lángok fellobbanása előtt jött világra egy borjú az Egyesült Államokban, és alighanem az anyaméhből származó nedvesség mentette meg az életét. Valóságos csoda történt.

Csoda történt: megmenekült a tűztől az újszülött borjú


Két évtizede nem látott aszály sújtja Kaliforniát, és a rendkívüli szárazság miatt komoly erdő- és bozóttüzek alakultak ki az Egyesült Államok nyugati részén. A helyzet súlyosságára utal, hogy szeptember közepén az onnan származó füstsávok már Európa műholdképén is megjelentek.

Ilyen körülmények között valóságos csodának számít, ha néhány jószág képes túlélni a gyorsan terjedő lángokat. Ez történt egy újszülött borjúval is, amely Dave és Samantha Cascarini farmján látta meg a napvilágot – adott hírt az agriculture.com szakoldal. A házaspár 500 szarvasmarhát nevel, és közülük 45 pár jószág rekedt halálos csapdába. Mentés közben vették észre azt az újszülött borjút, amely a kiégett mező közepén feküdt – lényegében teljesen sértetlenül, amint arra az alatta lévő sárgás növényzet is utalt.
„Sokkolt a látvány – mondta Dave Cascarini. – Amikor felemeltem, a teste még nedves volt, és a körülötte lévő föld is, nem sokkal korábban jöhetett világra. Alighanem ez a közeg mentette meg az életét, csupán a szempillái voltak megperzselődve.” A fiatal jószágot a gazda biztonságos helyre menekítette, és Charlene (így nevezték el az angol char, azaz „szén” szóból származtatva) azóta is szépen fejlődik.


   


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE