TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Balmazújvárosban sütik a legfinomabb kenyeret

Balmazújvárosban sütik a legfinomabb kenyeret

Hírek - 2020.08.24

Augusztus 20. alkalmából átadták a Magyar Pékszövetség IX. termékversenyének díjait a nyerteseknek, a szövetség fennállásának 30. évfordulójára rendezett budapesti ünnepségen.

Az idei versenyre több mint 50 kenyeret neveztek a pékek, a kétfordulós verseny döntőjében 15 kenyeret bírált el a szakmai zsűri, 7-et a Szent István-napi, 8-at az innovatív kategóriában. Szent István-napi kategóriában első díjat kapott a balmazújvárosi Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúság házi kenyere, második lett a nyíregyházi Vela Kft. Kárpátok kenyere, harmadik lett a budapesti Szega Camembert Kft. Magyariak kenyere. Innovatív kategóriában a solymári Hel Pékség Kft. rozmaringos burgonyás cipó terméke nyert, második helyezett a szigetszentmiklósi Gere István Sütödéje Kft. paradicsomos kenyérke terméke, harmadik a budapesti Szega Camembert Kft. illatos rozskenyere lett – tudósított az MTI.

Az átadón megjelent Nagy István agrárminiszter elismeréssel beszélt a magyar pékek munkájáról, akik az elmúlt harminc évben megújították a szakmát, fejlett technológiát vezettek be, bővítették a termékkínálatot és az egészséges termékek irányába terelték a fogyasztói szokásokat. Hangsúlyozta, hogy idén is biztosított az ország kenyere, az 5,28 tonnás országos hektáronkénti termésátlaggal bőven jut exportra is a belföldi 2,5–3 millió tonnás igényen túl.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a szövetség tagjai – ezek a vállalkozások a sütőipari kapacitás mintegy 60–65 százalékát teszik ki – az utóbbi időben azt tapasztalják, hogy a pékek munkáját egyre inkább elismerik a fogyasztók és a döntéshozók. Az idén kilencedik alkalommal megrendezett kenyérverseny azt mutatja, hogy az innováció és a hagyomány kéz a kézben jár a sütőiparban – mondta. Az ünnepségen Vitális Gábor vikárius megszentelte a nyertes kenyereket.






Forrás: MTI – Fotó: Pelsőczy Csaba/kormany.hu

Címkék: búza, kenyér, verseny, díjátadó, Magyar Pékszövetség, sütőipar, ünnep 
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ösvényen a hucul – Avagy egy kiváló fajta lehetőségei a ...

Készséges, biztonságos, szívós, szerény igényű, nyugodt idegrendszerű, kitartó. Mások szerint viszont makacs, ...