Balmazújvárosban sütik a legfinomabb kenyeret
Hírek - 2020.08.24
Augusztus 20. alkalmából átadták a Magyar Pékszövetség IX. termékversenyének díjait a nyerteseknek, a szövetség fennállásának 30. évfordulójára rendezett budapesti ünnepségen.
Az idei versenyre több mint 50 kenyeret neveztek a pékek, a kétfordulós verseny döntőjében 15 kenyeret bírált el a szakmai zsűri, 7-et a Szent István-napi, 8-at az innovatív kategóriában. Szent István-napi kategóriában első díjat kapott a balmazújvárosi Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúság házi kenyere, második lett a nyíregyházi Vela Kft. Kárpátok kenyere, harmadik lett a budapesti Szega Camembert Kft. Magyariak kenyere. Innovatív kategóriában a solymári Hel Pékség Kft. rozmaringos burgonyás cipó terméke nyert, második helyezett a szigetszentmiklósi Gere István Sütödéje Kft. paradicsomos kenyérke terméke, harmadik a budapesti Szega Camembert Kft. illatos rozskenyere lett – tudósított az MTI.
Az átadón megjelent Nagy István agrárminiszter elismeréssel beszélt a magyar pékek munkájáról, akik az elmúlt harminc évben megújították a szakmát, fejlett technológiát vezettek be, bővítették a termékkínálatot és az egészséges termékek irányába terelték a fogyasztói szokásokat. Hangsúlyozta, hogy idén is biztosított az ország kenyere, az 5,28 tonnás országos hektáronkénti termésátlaggal bőven jut exportra is a belföldi 2,5–3 millió tonnás igényen túl.
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a szövetség tagjai – ezek a vállalkozások a sütőipari kapacitás mintegy 60–65 százalékát teszik ki – az utóbbi időben azt tapasztalják, hogy a pékek munkáját egyre inkább elismerik a fogyasztók és a döntéshozók. Az idén kilencedik alkalommal megrendezett kenyérverseny azt mutatja, hogy az innováció és a hagyomány kéz a kézben jár a sütőiparban – mondta. Az ünnepségen Vitális Gábor vikárius megszentelte a nyertes kenyereket.
Forrás: MTI – Fotó: Pelsőczy Csaba/kormany.hu
Címkék: búza, kenyér, verseny, díjátadó, Magyar Pékszövetség, sütőipar, ünnepMeghosszabbították Ukrajna kereskedelmi támogatását, ...
Fertőzésveszély napraforgóban és szójában
A mikrobák szerepe a talajszerkezet és talajegészség ...
Erdészeti támogatások 2024-ben
Amiről a talajszelvények mesélnek
JDLink™ modulok a John Deere-on túl
Vitatott feltételesség – Avagy minden, amit az ugaroltatásról ...
Dopping a napraforgónak, avagy a Biotrinsic™ i280 FP ...
Ösvényen a hucul – Avagy egy kiváló fajta lehetőségei a ...
Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? - Önök mondták