Örülhet a Case IH és a New Holland: hatalmas üzbég megrendelés

2020.07.31

A mezőgépgyártók a járványhelyzet kellős közepén leginkább a kármentéssel vannak elfoglalva, így a CNH Industrial csoport különösen szerencsésnek érezheti magát, amiért 360 gépre kapott megrendelést Üzbegisztántól.

Örülhet a Case IH és a New Holland: hatalmas üzbég megrendelés


Üzbegisztán egyike a világ 10 legnagyobb gyapottermelőjének. A szovjet utódállamban fehér aranynak nevezik az értékes textilnövényt, és érthetően nagy gondot fordítanak a biztonságos termelésre és betakarításra. Jól járt ezzel a CNH Industrial csoport, amely a közelmúltban 360 gép leszállítására kapott megbízást az üzbégektől.

A legnagyobb tételt a 120 darab Case IH Puma traktor jelenti, de a 46 darab Cotton Express betakarítógép, valamint a 23 darab Axial-Flow 4088 kombájn (illetve a hozzájuk való adapterek) is szokatlanul nagy megrendelésnek számítanak. A szintén a CNH Industrial csoporthoz tartozó New Holland 40 darab BC5070 bálázóval és 120 ekével járul hozzá a szállítmányhoz, míg az építőipari gépeket gyártó Case Construction Equipment 10 darab kotró-rakodót és számos légkalapácsot juttat el Üzbegisztánba.

Az országnak szüksége is van imázsjavításra, nemrég ugyanis rabszolgamunkára kényszerítéssel vádolták meg. A kézi gyapotszedés csúcsidőszakában mintegy 2 millió embert mozgósítanak, közülük azonban legalább 100 ezret erőszakkal vittek ki a földekre, hogy a munkát a kellő időben elvégezhessék. A CNH Industrial csoport 2018 óta áll szorosabb kapcsolatban az üzbég piaci szereplőkkel, így nem meglepő, hogy ők lettek a haszonélvezői a „gigamegrendelésnek”.
TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE