RAPOOL-REPCÉK 2020: DUKE

2020.05.20

Új hibrid, melyet rezisztenciagénjei pajzsként védenek a betegségekkel szemben, olajtartalma pedig kiemelkedő.

RAPOOL-REPCÉK 2020: DUKE


A DUKE kiemelkedő hozamú, korszerű, korai érésű, rendkívül magas olajtartalmú hibrid. Tavaszi fejlődése és virágzása korai. Állománya közepes magasságú, megdőlésre nem hajlamos. A hibrid széles körű védelemmel ellátott a kórokozókkal szemben, és az RLM7-es rezisztenciagénje kiválóan védi az őszi fómafertőzések ellen. Tarlórépa-sárgaságvírussal szembeni ellenálló képessége következtében nemcsak a vírus károsítása csökken, hanem plusz vigorának köszönhetően aszály idején több tartalékkal rendelkezik, fokozva ezzel termésstabilitását.

A hibrid későn is vethető, ekkor nincs szükség erőteljes regulálásra. Korán vetve azonban 4–6 leveles állapotban regulátorral kell kezelni az állományát. Betakarításának tervezhetőségét segíti a kipergés-ellenállósága, becői jobban ellenállnak a külső fizikai behatásoknak, minimalizálva ezzel a pergési veszteséget.

A fajtaregisztrációs hazai vizsgálatok során a sztenderd hibridek termésszintjét 9%-kal múlta felül. A NÉBIH 2018–2019-es eredményei alapján éréscsoportjában magasan a legjobb olajtartalmat érte el.

rpDuke grafikonok 2020 

DUKE:

• Tarlórépa sárgaságvírusának ellenálló hibrid
• Kiemelkedő kipergés-ellenállóság
• Kimagasló olajtartalom
• Rovarölő szerrel csávázott vetőmag

rp Duke ikonok 2020maj

A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

 

rapool feher alapra minPálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

 

 

 

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE