A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Terragro Klima febr
Felkészítettük napraforgóját az új helyzetekre

Felkészítettük napraforgóját az új helyzetekre

Hírek - 2020.02.17

A SAATEN-UNION már évek óta stabil piaci pozícióval, 5 százalék körüli részesedéssel rendelkezik a magyarországi napraforgóvetőmag-piacon.

Felkészítettük napraforgóját az új helyzetekre


A hazai termesztők által alkalmazott technológiák fejlődésével és a változó piaci igényekkel lépést tartva 2020-ban ismét új, korszerű hibridekkel bővítettük kínálatunkat. A linolsavas (LO) és a magas olajsavas (HO) napraforgóhibrid-portfólió összeállításakor továbbra is egyszerre több, a gyakorlatban a termesztés biztonságát és az intenzitás növelését szolgáló tényezőt vizsgálunk. Fokozottan koncentrálunk arra, hogy üzemi tapasztalatokon alapuló, termék- és hibridspecifikus technológiai javaslattal, a helyes vetőmagnorma-, tőszámhasználatban és a gyomirtás hatékonyságának növelésében rejlő tartalékok kihasználásával segítsük a termelőket céljaik elérésében.

A magas olajsavas (HO) napraforgó termesztésében gondolkodó partnereink számára ajánljuk DUET CL (HO) és SUNTEC CL (HO) középkorai napraforgóinkat. A piaci változásokkal lépést tartva az új herbicidek megjelenése miatt olyan hagyományos gyomirtást igénylő napraforgókat is beemeltünk a portfóliónkba, melyek anyacégünk több leányvállalatánál már évek óta bizonyítanak. A magas olajsavas, hagyományos gyomirtású szegmens új tagja a MARVEX HO.

A DRIVER CL a már szinte hagyományosnak mondható, rendkívüli szárszilárdsággal és remek olajtartalommal rendelkező Clearfield-napraforgóhibridek – PARAISO 102 CL, SURIMI CL – mellé érkezett 2019-ben, és mostanra már bebizonyította létjogosultságát a hazai napraforgó-termesztésben.

A linolsavas (LO), imazamox-ellenálló (CLHA PLUS) napraforgóhibrid-kínálatunk már jól ismert tagja a kifejezetten korai SURPRISE CLP, amely mellett a CARRERA CLP és legújabb hibridünk, a MARGARET CLP is elérhető. Hazai környezetben mindhárom napraforgó remek eredményekkel áll helyt, ráadásul kiváló agronómiai tulajdonságokkal rendelkezik.

Az ALEXA SU és a DAVERO SU cégünk szulfonil-urea-rezisztens napraforgó-kínálatának következő generációja. Mindkét hibrid tökéletes alternatívát kínál azon gazdálkodó partnereinknek, akiknél az évelő kétszikűek, főleg az acat és a szulák okoz gyomosodási problémát.

A linolsavas szegmensben is kínálunk már hagyományos gyomirtási technológiával termeszthető hibridet. A POKORA terméspotenciálja és évjáratstabilitása kiemelkedő, hiszen kísérleteinkben éréscsoportjában több éven keresztül a legjobbak között szerepelt.

Korai érésű napraforgóink, mint a DUET CL (HO), MARVEX (HO), SURPRISE CLP és ALEXA SU, biztonsággal takaríthatók be deszikkálás nélkül is. Ennek különös jelentősége lesz 2020-tól, amikor a dikvát hatóanyag állományszárításra történő felhasználásra már nem lesz engedélyezett. Erre azért is fontos fokozottan ügyelni, mert gyakran találkoztunk olyan helyzettel, amikor a napraforgótábláink őszi felgyomosodása miatt kényszerűségből is az állományszárítás volt a végső megoldás. Ne feledjük, hogy 2020-tól kezdődően még nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a gazdáknak a gyomirtószer-forgalmazók technológiai ajánlásainak betartására, területeik kultúrállapotának javítására.

 SU napraforgo portfolio grafikon 2020febr

Évről évre frissülő kínálatunkkal igyekszünk partnereink magas elvárásainak eleget tenni. Előttük nyitva áll az a lehetőség is, hogy cégünk egyedülállóan széles vetőmagkínálatával tervezzék meg egész éves vetésforgójukat, így biztosítva a magas minőség mellett az egyszerűbb adminisztrációt is.

A SAATEN-UNION tavaszi fajtakínálata letölthető ide kattintva.

 

SU 2020 jubileumi logo webre minMarsai Viktor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

 
Címkék: vetőmag, SAATEN-UNION, hibrid, nemesítés, Clearfield, Clearfield Plus, linolsavas, magas olajsavas, tribenuron-metil-rezisztens, dikvát, hagyományos

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...