A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Eltűnik a lila tehén?

Hírek - 2019.11.29

Legendák szólnak arról, hány városi kisgyerek hiszi azt, hogy a tehenek lila színűek. A Milka csokoládékat gyártó Mondelēz International alighanem ludasnak érzi magát ebben, ezért a jövőben állítólag valódi színükben szerepelteti az állatokat az édességek csomagolásán.

Eltűnik a lila tehén?


Az Agrarheute nevű szaklap adott arról hírt, hogy hamarosan barna tehenekkel találkozhatunk a Milka csokik csomagolásán. Egyelőre csak limitált kiadás létezik a Gerda, Marisa, Katja, Lola és Moocha nevű édességeken, a cég feltehetőleg ezeken akarja tesztelni a vásárlók reakcióját. A hivatalos forrásból egyelőre nem kommentált hír szerint jövőre több variációban is megjelennek az új rajzok (első körben Németországban), mire kialakul a végső változat.

milka 1

Nincsenek pontos számok arról, hány százaléka hiszi azt a gyerekeknek (a Milka-reklámok hatására), hogy a tehenek lilák, de biztosan mindenki hallott már ilyen történeteket a közelében. Az is megdöbbentő, amire egy 2017-ben elvégzett felmérés mutatott rá: eszerint az amerikaiak 7 százaléka, vagyis mintegy 16,4 millió ember gondolja úgy, hogy a csokis tejet a barna tehenekből fejik. A felmérést nem gyerekek, hanem 18 éven felüliek körében végezték.


(Fotó: agrarheute.com)Szerző: AgrárUnió

Címkék: élelmiszeripar, felmérés, csomagolás, Milka, csokoládé