A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva Verben Nyereményjáték Queen

Eltűnik a lila tehén?

Hírek - 2019.11.29

Legendák szólnak arról, hány városi kisgyerek hiszi azt, hogy a tehenek lila színűek. A Milka csokoládékat gyártó Mondelēz International alighanem ludasnak érzi magát ebben, ezért a jövőben állítólag valódi színükben szerepelteti az állatokat az édességek csomagolásán.

Eltűnik a lila tehén?


Az Agrarheute nevű szaklap adott arról hírt, hogy hamarosan barna tehenekkel találkozhatunk a Milka csokik csomagolásán. Egyelőre csak limitált kiadás létezik a Gerda, Marisa, Katja, Lola és Moocha nevű édességeken, a cég feltehetőleg ezeken akarja tesztelni a vásárlók reakcióját. A hivatalos forrásból egyelőre nem kommentált hír szerint jövőre több variációban is megjelennek az új rajzok (első körben Németországban), mire kialakul a végső változat.

milka 1

Nincsenek pontos számok arról, hány százaléka hiszi azt a gyerekeknek (a Milka-reklámok hatására), hogy a tehenek lilák, de biztosan mindenki hallott már ilyen történeteket a közelében. Az is megdöbbentő, amire egy 2017-ben elvégzett felmérés mutatott rá: eszerint az amerikaiak 7 százaléka, vagyis mintegy 16,4 millió ember gondolja úgy, hogy a csokis tejet a barna tehenekből fejik. A felmérést nem gyerekek, hanem 18 éven felüliek körében végezték.


(Fotó: agrarheute.com)


Szerző: AgrárUnió


Címkék: élelmiszeripar, felmérés, csomagolás, Milka, csokoládé

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...