A magyar gazdálkodók szakmai közössége
AgroMashExpo
Corteva 2023 jan TEFLIX
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

A BASF belép a napraforgó-vetőmagok piacára

Hírek - 2019.07.01

A napraforgó különösen Európában jelent fontos és gyorsan növekvő növénytermesztési ágazatot - a világ legnagyobb napraforgó-piacának becsült értéke 1,3 milliárd euró.

A BASF belép a napraforgó-vetőmagok piacára


 Az európai régióban kibővíti a napraforgó-termesztők számára rendelkezésre álló mezőgazdasági megoldások kínálatát
 A piacokon először várhatóan 2020-ban jelenik meg

A BASF célja, hogy innovatív napraforgó hibrideket hozzon kereskedelmi forgalomba, amellyel az európai régió napraforgó-termesztői számára még átfogóbb mezőgazdasági megoldásokat tartalmazó portfóliót tud kínálni. A hibrid termékek között megtalálható a BASF Clearfield® Plus technológiája, amely a legkorszerűbb genetikára és növényvédelemre épül. A napraforgó hibridek először várhatóan 2020-ban jelennek meg a piacokon.

„A napraforgó Európa kulcsfontosságú terménye. Az egészségre gyakorolt számos jótékony hatásának köszönhetően a modern étrendben jelentős szerepet játszik. A napraforgó a vetésforgóban is kritikus jelentőségű termény. Ezzel a lépéssel ismét a vetőmag ágazatba fektetünk be, és ezzel ügyfeleink még erősebb partnerévé válhatunk” – mondta Livio Tedeschi, a BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziójának Európáért, a Közel-Keletért, Afrikáért és a FÁK-országokért felelős alelnöke.

napraforgó

Értesüljön a BASF legújabb sajtóközleményeiről okostelefonján vagy táblagépén a WhatsApp alkalmazással. Hírszolgáltatásunkra itt tud regisztrálni: basf.com/whatsapp-news.

 

basflogo

 

 

 

 

 


Címkék: napraforgó, BASF, vetőmag