TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 383,69000
USD: 358,72000
CHF: 399,78000
GBP: 443,70000
Hirdetés
Jubileumot ünnepel a Nufarmer Magazin (ingyenesen letölthető PDF)

Jubileumot ünnepel a Nufarmer Magazin (ingyenesen letölthető PDF)

Hírek - 2019.04.02

Magazinunk tizedik évfolyamába lépett, és olvasói – a különszámokkal együtt – már a 28. számot lapozhatják.

Az eltelt években született számtalan cikkel, interjúval mindig arra törekedtünk, hogy a gazdálkodókhoz közelebb hozzuk az agráriumot érintő újdonságokat, érdekességeket itthonról és a nagyvilágból csakúgy, mint hogy felhívjuk figyelmüket az aktuális növényvédelmi teendőkre, valamint megosszuk saját és termelő, kereskedő partnereink értékes gyakorlati tapasztalatait.

Mostani lapszámunkat a 2018-as növényvédelmi szezonra való visszatekintéssel kezdjük, nemcsak azért, mert számtalan tanulsággal szolgált, hanem azért is, mert a 2019. február közepén végzett szántóföldi szemlék során már látszanak az előző szezonból eredő, az idei szezonban várhatóan komoly kihívásokat jelentő problémák. Ezt követően a nagy szántóföldi kultúrák – kalászosok, kukorica, repce, napraforgó – tavaszi növényvédelme kerül a fókuszba. Szót ejtünk a korai és a rugalmasan, később elvégezhető beavatkozásokról, valamint a virágzásban történő, nagy odafigyelést igénylő permetezésekről is. Számtalan kísérletben vizsgáltuk növényvédő szereink hatékonyságát, többek eredményét, illetve az ezekből levont következtetéseinket és javaslatainkat szintén megosztjuk az olvasóval.

Magazinunkban több kiváló, elismert szakember ismerteti tapasztalatait az évelő egyszikű gyomnövényekről csakúgy, mint a vetésfehérítővel vagy a zöldítéssel kapcsolatos növényvédelmi problémákról és megoldási lehetőségekről.

Híreink között beszámolunk az Európai Unió hatóanyag-felülvizsgálatának következtében korlátozásra vagy visszavonásra kerülő növényvédő szereinkről, továbbá egy egyedülálló, fonálférgek elleni csávázószerről, amely nemrég került a Nufarm tulajdonába. A hazai agráriumban dolgozók között már jól ismert eseményben is részt vállaltunk, ugyanis februárban adták át az Év Agrárembere díjakat, és a Növényvédelem kategória támogatója éppen a Nufarm volt.

 nufarmer magazin 2019 marcius

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi teendők elvégzéséhez és az előttünk álló növényvédelmi szezonhoz jó egészséget, sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

 

Salamon György
ügyvezető
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

 

 

Címkék: növénytermesztés, napraforgó, növényvédelem, repce, gyomirtás, kalászos, kukorica, zöldítés, növényvédő szer, permetezés, csávázás, NUFARM, szántóföld, ajánlat, vetésfehérítő
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A háború piaci kockázat a magyar mezőgazdaság számára

Az orosz-ukrán háború és annak következményei megszakították a mezőgazdasági termelés elmúlt évtizedben ...