A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

42 hatóanyag engedélyét hosszabbítják meg

Hírek - 2019.01.23

42 hatóanyag uniós engedélyét szükséges meghosszabbítani amiatt, mert késlekednek a megújítási eljárások lefolytatásával. Az új határidő 2020. február 29. lesz a fluazinam és flutolanil gombaölők, a benfluralin gyomirtó és a mepiquat regulátor esetében.

42 hatóanyag engedélyét hosszabbítják meg


2020 április 20. a lejárata a ciprodinil, epoxikonazol, fosetil, mepanipyrim, metkonazol, metrafenon, pirimetanil, tolclofos-metil, tritikonazol és ziram gombaölőknek; a klodinafop, klopiralid, diklorprop-P, rimszulfuron és triklopir gyomirtóknak; a pirimiarb, spinosad and tiakloprid rovarölőknek; az abamektin rovar- és atkaölőnek; a fenpiroximat atkaölőnek; és a trinexapak regulátornak.

Szintén 2020. április 20-án jár le a Bacillus subtilis strain QST 713, Phlebiopsis gigantea, Pseudomonas chlororaphis strain MA 342, Pythium oligandrum, Streptomyces K61, Trichoderma asperellum, T. atroviride, T. gamsii, T. harzianum és Verticillium albo-atrum bio gombaölő; a B. thuringiensis subsp. aizawai, B. thuringiensis subsp. israeliensis, B. thuringiensis subsp. kurstaki, Beauveria bassiana, Cydia pomonella granulovirus és Lecanicillium muscarium bio rovarölő; és a Metarhizium anisopliae bio rovarölő/atkaölő szer engedélye.

Az EU-tagállamok a meghosszabbítás mellett szavaztak decemberben, és a döntésük hatályba lép, ahogy az az EU Hivatalos Lapjában legközelebb megjelenik.

Forrás: Agrow

Címkék: gombaölő szer, rovarölő szer, hatóanyag, gyomirtó szer, engedélyezés, atkaölő szer