A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva Verben Nyereményjáték Queen

42 hatóanyag engedélyét hosszabbítják meg

Hírek - 2019.01.23

42 hatóanyag uniós engedélyét szükséges meghosszabbítani amiatt, mert késlekednek a megújítási eljárások lefolytatásával. Az új határidő 2020. február 29. lesz a fluazinam és flutolanil gombaölők, a benfluralin gyomirtó és a mepiquat regulátor esetében.

42 hatóanyag engedélyét hosszabbítják meg


2020 április 20. a lejárata a ciprodinil, epoxikonazol, fosetil, mepanipyrim, metkonazol, metrafenon, pirimetanil, tolclofos-metil, tritikonazol és ziram gombaölőknek; a klodinafop, klopiralid, diklorprop-P, rimszulfuron és triklopir gyomirtóknak; a pirimiarb, spinosad and tiakloprid rovarölőknek; az abamektin rovar- és atkaölőnek; a fenpiroximat atkaölőnek; és a trinexapak regulátornak.

Szintén 2020. április 20-án jár le a Bacillus subtilis strain QST 713, Phlebiopsis gigantea, Pseudomonas chlororaphis strain MA 342, Pythium oligandrum, Streptomyces K61, Trichoderma asperellum, T. atroviride, T. gamsii, T. harzianum és Verticillium albo-atrum bio gombaölő; a B. thuringiensis subsp. aizawai, B. thuringiensis subsp. israeliensis, B. thuringiensis subsp. kurstaki, Beauveria bassiana, Cydia pomonella granulovirus és Lecanicillium muscarium bio rovarölő; és a Metarhizium anisopliae bio rovarölő/atkaölő szer engedélye.

Az EU-tagállamok a meghosszabbítás mellett szavaztak decemberben, és a döntésük hatályba lép, ahogy az az EU Hivatalos Lapjában legközelebb megjelenik.
Forrás: Agrow


Címkék: gombaölő szer, rovarölő szer, hatóanyag, gyomirtó szer, engedélyezés, atkaölő szer

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...