Hirdetés
Taroltak a New Holland bolognai újdonságai

Taroltak a New Holland bolognai újdonságai

Hírek - 2018.11.01

A New Holland három díjat is bezsebelt a november második hetében tartandó bolognai EIMA szakkiállítás kapcsán. Az elismeréseket mindig olyan technikai innovációk kapják, amelyek előretörést jelentenek a termékminőség, biztonság vagy környezeti fenntarthatóság terén. 

Az egyik kitüntetés a CR Revelation kombájnokon lévő IntelliSense rendszernek szól, ezt egyébként már a 2017-es Agritechnica kiállításon is ezüstéremmel ismerte el a szakmai zsűri. Olyan proaktív és automata beállító rendszerről van szó, amely maximalizálja az áteresztőképességet, miközben minimális szinten tartja a szórást és a tört szemek arányát.

Az automatizált rendszer könnyebbé teszi a kezelő dolgát is, hiszen sokkal kevesebb döntést kell meghoznia, a gép irányítása kevesebb koncentrációt igényel, így a munkát végző személy kevésbé fárad el a nap végére. Az IntelliSense használata esetén négy különböző stratégia közül kell választanunk a monitoron: minimális veszteség, legjobb minőségű tisztamag, maximális kapacitás, vagy állandó kapacitás.

CR Revelation kombájn

Díjat kapott a legújabb New Holland T5 Auto Command traktorsorozat is, amely fokozatmentes váltóval van felszerelve, illetve a legfelső emissziós szintet képviselő Stage V motorral. A 4,5 literes, 110–140 LE-s erőforrást az FPT Industrial készíti. A zsűrit elsősorban a tökéletesen integrált kipufogógáz-utánkezelő rendszer nyűgözte le, ez ugyanis a manőverezési képességet és a fülkéből való kilátást is javította, természetesen a kedvező környezeti hatása mellett. Az Auto Command váltó sebességszabályozása egyaránt jól megfelel a szántóföldi, kertészeti és a szállítási munkák végzéséhez.

New Holland T5 Auto Command

Bolognában a fentiek mellett elismerték az intelligens pótkocsi-fékrendszert is, amely az Agritechnicán ezüstérmet kapott 2017-ben, de most a T7 Auto Command és T6 Auto Command traktorokra is belekerült. Ez javítja a pótkocsit húzó erőgépek stabilitását fékezés közben, a hátul lévő tréler ugyanis a rendszer révén nem képes többé megtolni a traktort, így elkerülhető a bebicskázás veszélyes jelensége is.

T7 Auto Command és T6 Auto Command trakto

Az olaszországi EIMA mezőgazdasági szakkiállítást 2018. november 7–11. között rendezik meg Bolognában. Az 1969-ben életre hívott vásárt ma már kétévente tartják meg, mégpedig páros esztendőkben, míg a páratlanokban a hannoveri Agritechnica várja a látogatókat. Bolognába 150 országból várnak érdeklődőket, 2016-ban bő 280 ezren tekintették meg a gépújdonságokat, amelyeket a 40 országból érkezett kiállítók mutattak be.


Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, kombájn, pótkocsi, díj, EIMA, Bologna, sebességváltó
Kiemelt hírek