TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Az első osztálynak is kijár a jó étel

Az első osztálynak is kijár a jó étel

Hírek - 2018.10.12

A repülésben biztosan nem a gépek fedélzetén felszolgált étel minősége a legvonzóbb a legtöbb ember számára, ám a dél-koreai légitársaság most ezen a közvélekedésen igyekszik változtatni. Biozöldségekkel, és saját farmról származó, antibiotikum-mentes hússal traktálják utasaikat.

A repülőkön utazók gyakran panaszkodnak a fedélzeten felszolgált ételek minőségére. Nem véletlenül, hiszen elég csak a gépeken hozzáférhető vizet megnézni: vagy nem tisztítják megfelelően a tárolókat, vagy épp ellenkezőleg, a víz tele van vegyszerekkel, és amiatt válik ihatatlanná. Jobb tehát, ha teát vagy kávét sem szürcsölgetünk, amíg földet nem érünk.

A minőség javítására keres most új irányt a Korean Air légitársaság. A tehetősebb cégeknél már korábban is megszokott volt, hogy híres séfekkel együttműködve készítik el az első osztály és a business class utasai számára az ételeket, ám a koreaiak most igyekeznek szintet lépni – írja a Szántóvető blog.
A fedélzeten feltálalt élelmiszerek nyersanyagait a saját vállalati farmjukon termesztik meg, így mindennek tudják a biztos származási helyét, ráadásul a beszerzési költségeken is spórolhatnak. Az 1500 hektáron elterülő Je-Dong Ranch 1972 óta működik, ám a gazdaság mára a légitársaság anyacégének számító Hanjin Group tulajdonába került.

Az importált Angus marhák helyett így saját jószágaikkal elégíthetik ki a hússzükségletet, bár igaz, hogy a Koreában tenyésztett Hanwoo szarvasmarhák egyelőre nem olyan híresek, mint skót származású társaik. A légitársaságnak a zavartalan ellátáshoz 2200 jószágot kell rendszeresen az istállókban tartania, amelyeket antibiotikum-mentesen nevelnek fel. Mellettük 6000 szabadtartású csirke egészíti ki az állományt.

szarvasmarha

A farm természetesen zöldséggel és gyümölccsel is ellátja a gépeket, valamint 300 méteres mélységből kinyert palackozott vízzel, mégpedig a teával és kávéval kapcsolatos – fentebb említett – problémák elkerülésére. A korszerű üvegházakban évente 210 tonna paprikát és paradicsomot, valamint egy tonna áfonyát termesztenek az utasok számára.






Forrás: szantoveto.blog.hu

Címkék: élelmiszeripar, biofarm, Dél-Korea, utasellátás, légiközlekedés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Lehet hideg, problémás vagy száraz a talaj, GreenFert ...

Komoly vállalással mutatta be 2023-ban tápanyagait az a termelőknek 2022 derekán: olyan megalkotása volt a cél, ...