A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Még 800 dollár a műhús kilója

Hírek - 2018.05.28

A Tyson Foods, az Egyesült Államok legnagyobb húsfeldolgozó és -csomagoló vállalata 2,2 millió dollárral beszállt egy izraeli startup vállalatba. A Future Meat Technologies azon van, hogy olyan technológiát dolgozzon ki, amely révén olcsóbb lehet a tápoldatban tenyésztett állati izomsejtek előállítása.

Még 800 dollár a műhús kilója


Vagyis olcsóbb lehet a laborban készült műhús.

A Bloomberg hírügynökség tudósítása szerint a jeruzsálemi székhelyű cég ugyanis olyan gyártási technológiák fejlesztésére összpontosít, amelyek lehetővé teszik a zsír- és izomsejtek – a hús alapvető építőköveinek – költséghatékony előállítását. A startup alapítója, Yaakov Nahmias szerint már sikerült csökkenteniük a laborhús előállításának költségeit a kezdeti kilónkénti 10 ezer dollárról 800 dollárra, és egy ütemterv alapján 2020-ra elérhető lehet az 5-10 dolláros költségszint.

A Tyson Foods lépése egy komoly üzleti tervbe illeszkedik. Az óriásvállalat ügyvezető igazgatója, Tom Hayes korábban bejelentette, hogy olyan cégeket szeretne szerezni, amelyekkel növelhetik élelmiszer-márkáik számát és a kínálatot. A Tyson decemberben tőkét emelt a zöldség-burger gyártó Beyond Meatben. Emellett bejelentették, hogy befektetnek a laborhús-gyártó Memphis Meats-be is, amely mögött olyan nevek állnak, mint a Cargill Inc., Bill Gates és Richard Branson.
Forrás: Syngenta blog, Fotó: Pixabay.com


Címkék: hús, műhús

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...