málna

Egy kis almalé, cukor, azorubin – és máris kész a málnaszörp!

Vajon mit iszunk málnaszörp címén? Erre volt kíváncsi a Tudatos Vásárlók Egyesülete is, aztán kiderítette, hogy gyakran almalé, cukor, aroma és színezék keverékét.

Pár hét múlva itt a tavasz, és ha a – remélhetőleg – kellemes melegben frissítőre lesz szükségük, alighanem sokan döntenek majd a málnaszörp mellett. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 27 különböző, szupermarketekben vagy bioboltokban kapható málnaszörp gyümölcs- és málnatartalmát, adalékanyagait, csomagolását és származási helyét vizsgálta termékcímke alapján. Kiderült, hogy almalét, cukrot, aromát és színezéket iszunk sok esetben málnaszörp néven.

Az első három helyen végzett a Papp Lekvár Manufaktúra Natúr málnaszörpje 91 százalékos, majd a Spar két sajátmárkás terméke, a Spar Premium 88 százalékos, és a Spar Natur pur 85 százalékos eredménnyel. A lista végén állók közt találtak olyan készítményeket is, amelyek egyáltalán nem tartalmaztak gyümölcsöt, ezek ízét aromák és édesítőszerek, színét bodzalé vagy azorubin biztosítja.

Folytatás a Tudatos Vásárlók Egyesülete oldalán.

Forrás: tudatosvasarlo.hu

Tags: élelmiszer, gyümölcs, teszt, tudatos vásárlás, málna

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom