TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,15
USD: 355,93
CHF: 389,93
GBP: 453,06
Hirdetés
NUFARMER MAGAZIN – INGYENESEN LETÖLTHETŐ SZAKMAI KIADVÁNY (PDF)

NUFARMER MAGAZIN – INGYENESEN LETÖLTHETŐ SZAKMAI KIADVÁNY (PDF)

Hírek - 2017.07.18

Gyomok és kártevők, növényvédelem, állományszárítás, tarlóápolás, érdekességek és hasznos tanácsok, akciók

Az idei évi betakarítás várhatóan nem hoz annyira kedvező eredményeket, mint a tavalyi. A 2016-os alacsony felvásárlási árakat még kompenzálta a kalászosoknál tapasztalt kiugróan magas termésmennyiség – sok helyen rekordok dőltek meg. Idén viszont az árak nem emelkedtek, ám a mennyiség a legtöbb gazdálkodónál közepesnél biztosan nem lesz nagyobb a tavaszi fagy, majd az aszály miatt. A fagy a repcét sem kímélte, főleg a későn vetett állományban okozott kárt. Jó hír, hogy azokban a gyümölcsösökben, amelyekben az áprilisi hideg előtt elvirágoztak a növények, szép termés tapasztalható.

Nyári lapszámunk fő témája az őszi kalászosok föld alatti és föld feletti védelme, azaz a tavaszi kontra őszi gyomirtás kérdése, továbbá a vetőmagcsávázás. Emellett szó lesz a tarlóápolásról, a repcében ősszel esedékes teendőkről, az integrált növényvédelem (IPM) legfontosabb ismérveiről, valamint a napraforgó állományszárításáról is. Beszámolunk a gyümölcsösök és a szőlő növényvédelmének aktualitásairól, továbbá az előttünk álló zárópermetezésekről.

Lapunk hasábjain termelői vélemények is helyet kaptak. Üzemi szakemberek mondják el a Nufarm termékeivel és növényvédelmi technológiáival kapcsolatos tapasztalataikat, többek között a Stabilan SL növekedésszabályozó újszerű, őszi felhasználásáról őszi búzában, az Agility + Mezzo teljes körű őszi gyomirtási megoldásáról kalászosokban, illetve a Nuprid Max gomba- és rovarölőhatóanyag-tartalmú őszi kalászos-csávázószerről. Partneroldalainkon pedig a mezőgazdasági vegyszerek közúti szállításával és a megfelelő fajtaválasztás témakörével kapcsolatos információk olvashatók.

A Nufarm Hungária Kft. hamarosan újabb fontos mérföldkőhöz érkezik, amelyre mindannyian izgatottan készülünk. Rövidesen beszámolunk ennek részleteiről is. Addig is, aktuális nyári és őszi ajánlataink lehetővé teszik, hogy Ön kedvező feltételek mellett folytathassa a növényvédelmi munkákat.

Nufarmer Magazin 

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A nyári teendők elvégzéséhez és az őszi növényvédelmi szezonhoz jó egészséget, továbbá sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Salamon Györgynufarmer logó
cégvezető
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

  

 

Címkék: növénytermesztés, szőlőtelepítés, gyümölcs, napraforgó, gombaölő szer, gyomirtó, növényvédelem, repce, kalászos, őszi búza, őszi árpa, NUFARM, szántóföld
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Országos Jégkármérséklő Rendszer – mozgalmas szezonkezdés

Már az idei védekezési szezon első hetében bizonyított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által működtetett Országos ...