élelmiszer

Az élelmiszeripar fontos pillérét képezi a horvát és a magyar kultúrának egyaránt

Az élelmiszeripar, a kiváló alapanyagok, a zamatos ízekkel teli tradicionális mezőgazdasági termékek és ételek fontos pillérei a horvát és a magyar kultúrának egyaránt – mondta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese a Horvát Piac elnevezésű rendezvény, Horvát farm reggelijének megnyitó ünnepségén a budapesti Nagycsarnokban.

A Földművelésügyi Minisztérium számára minden olyan esemény fontos, ahol a szomszédos országok élelmiszeripar területén elért eredményeivel, termékválasztékával lehet megismerkedni - szögezte le.

Nagy István aláhúzta az agrártárca legfőbb célkitűzése a biztonságos és jó minőségű élelmiszerek megtermeléséhez, feldolgozásához, valamint piacra jutásához szükséges körülmények megteremtése.

A miniszterhelyettes megjegyezte, az adalékanyagoktól mentes termékek egyre inkább előtérbe kerülnek, a helyi sajátosságoknak és hagyományoknak felértékelődik a szerepe, ez által pedig a fogyasztók igénye növekszik a helyben megtermelt élelmiszerek iránt is.

A Földművelésügyi Minisztériumban hiszünk az állandó értékekben és elkötelezettek vagyunk azok megőrzésével kapcsolatban- fogalmazott.

Nagy István kijelentette, a védjegyek és a földrajzi árujelzők minőségi garanciát nyújtanak a fogyasztók számára a helyi termék eredetéről, hitelességéről. Arról is szólt, hogy a védjegyes és földrajzi árujelzős termékek komplex hatást fejtenek ki a helyi gazdaságfejlesztésre, hozzájárulnak új munkahelyek teremtéséhez, a turisztikai vonzerő növeléséhez, a fenntartható vidékfejlesztéshez.

Forrás: FM Sajtóiroda

Tags: élelmiszeripar

Kapcsolódó cikkek

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom