A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Kihagyta Szentlőrincen? Bábolnán megnézheti!

Hírek - 2016.08.15

Két fő attrakcióval zárta az AXIÁL Kft. az augusztus 12-14. között megrendezésre került Szentlőrinci Gazdanapokat: a cég különdíjat kapott a Fendt 300 Vario S4 traktor bemutatásáért és kiállított egy nemrég megújult CLAAS LEXION 600-as kombájnt is.

Kihagyta Szentlőrincen? Bábolnán megnézheti!


A rendezvény első napján, pénteken osztották ki az elismeréseket, ahonnan az AXIÁL Kft. sem jött el üres kézzel. A Fendt 300 Vario S4 által kapott különdíjat Umenhoffer Péter, marketingigazgató vette át, aki a következőket nyilatkozta a szériáról:

„A Fendt 300-as szériája több mint 30 éve van a piacon és a gyár már harmadszorra frissítette a közkedvelt traktorcsaládot. Igen, a család szó ideillőbb, hiszen e típus fő célközönsége a családi gazdaságok. Jelentős darabszámot értékesítettünk már a 300-asokból, átlag évente 70 db talál gazdára Magyarországon.”

sztl4

Az S4-es jelzésű sorozat 4 modelljével a 105-142 lóerő közti maximális teljesítményt öleli fel és POWER, illetve PROFI kivitelben is elérhető. Mindkét kivitelre jellemző, hogy a korábbi SCR szériához képest fél tonnával nehezebb az új típus, melyben szűkített fél alvázon kapott helyet a motor. A hűtőrendszer és a mellsőhíd-felfüggesztés, így a mellső emelőmű vagy a homlokrakodó még jobban integrálásra kerülhetett. Az S4-es lényegesen kisebb helyen is meg tud fordulni a jobban aláforduló kerekeknek köszönhetően. A 4,4 literes, saját fejlesztésű AGCO motor pedig 30 Nm-rel nagyobb nyomatékot ad le, mint az előző szériában található Deutz motor. A Visio Plus vezetőfülke a tetőbe nyúló szélvédővel a Fendt 500 és 700 családok kényelmét hozza le ebbe a teljesítménykategóriába.

Míg a POWER kivitelt azoknak ajánlják, akiknek nincs szükségük bizonyos elektronizált funkciókra - mint például digitklíma, fordulóautomatika, munkaeszköz ISOBUS-vezérlés -, addig PROFI felszereltséget azon felhasználóknak kínálják, akik az erőgépben rejlő valódi teljesítmény előcsalogatásának minden csínját-bínját el szeretnék sajátítani a lehető leghatékonyabb munkavégzés végett.

sztl2

„Nem szabad megfeledkeznünk a nemrég megújult CLAAS LEXION 600-as sorozatról sem, melynek 660-as típusát kiállítottuk Szentlőrincen és a szolid, fülkére írt „ÚJDONSÁG” szó megtette hatását, nagyon sokan érdeklődtek.” – jegyezte meg nevetve az igazgató.

Az új LEXION 600-as modellek mindegyike Mercedes-Benz motorral szerelt, a kiállított 660-as motorja 10,7 literes, teljesítménye 408 lóerő.A 700-as sorozatú kombájnoknál használt DYNAMIC COOLING rendszerrel szerelték fel, amely üzemanyagot spórolva biztosítja a hűtési teljesítményt és a hosszabb tisztítási intervallumot. Az új modellek további értékes felszereltsége az új szecskázó, a mechanikus törekoszlató, vagy a CEMOS AUTOMATIC funkciók: az AUTO SLOPE és az AUTO CLEANING. Az AUTO SLOPE rendszer biztosítja egyenetlen terepen is az elvárt magtisztaságot, és minimalizálja a magveszteséget.A gépkezelő munkáját könnyíti, és optimális szemtisztaságot kínál az AUTO CLEANING rendszer, mely a LEXION 700-as sorozatban már bizonyított.

 sztl1

„Legközelebb a Bábolnai Gazdanapokon fogunk részt venni, ahol szintén látható lesz egy Fendt 300 Vario S4-es és egy CLAAS LEXION 600-as típus több más gépünkkel egyetemben. Egy-egy ilyen rendezvény jó alkalom arra, hogy kötetlenebb körülmények között beszélgessünk el az érdeklődőkkel, akik többnyire barátokkal, családdal látogatnak el hozzánk, mintegy kirándulás gyanánt. Bábolnára is ebben a szellemben várjuk meglévő és leendő partnereinket, akik a G1-es standon találhatnak meg bennünket.” – hangsúlyozta Umenhoffer Péter.

További információt aFendt 300 Vario S4-es erőgépről, illetve a CLAAS LEXION 600-as kombájnróla www.axial.hu oldalon találhat!


Címkék: