A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Száz százalékosan kamattámogatott hitel az ültetvényen gazdálkodó, tavaszi fagykárral sújtott termelőknek

Hírek - 2016.07.28

Hektáronként legfeljebb 500 ezer forint összegű kamat- és költségmentes hitelhez juthatnak azok a gazdák, akiknek idén áprilisában fagykár sújtotta ültetvényeit - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Száz százalékosan kamattámogatott hitel az ültetvényen gazdálkodó, tavaszi fagykárral sújtott termelőknek


A tájékoztatás szerint összesen 852 településen gazdálkodó termelő veheti igénybe a már működő hitelkonstrukciókhoz kapcsolódó kiemelt támogatást az egységes kérelemben feltüntetett földterületükkel arányosan. Az erről szóló, az egyes agrártámogatásokat szabályozó rendeletek módosításáról szóló FM rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.
A 100 százalékos mértékű kamattámogatás, kezességi díjtámogatás és költségtámogatás (hitelszerződés megkötésével és fenntartásával kapcsolatos meghatározott költségek) az Agrár Széchenyi Kártya Program, az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében felvett, legkésőbb ez év november 30-ig hatályba lépő hitelszerződésekkel kapcsolatban 2016. július 22-től esedékes fizetések (úgymint kamatfizetés, kezességi díj fizetés, költségekkel kapcsolatos fizetések) esetében igényelhető.
A támogatási kérelmek benyújtásával, a támogatások kifizetésével kapcsolatban az Agrár Széchenyi Kártya Program esetében a regisztráló irodák, az MFB Forgóeszköz hitelprogramok esetében a hitelprogramokhoz csatlakozott pénzügyi intézmények, illetve a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) nyújt részletes tájékoztatást - olvasható a tájékoztatásban.

Forrás: MTI

Címkék: