TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
LMP: ahogy a kormány, az FM is csak a haveroknak nyújt forrásokat

LMP: ahogy a kormány, az FM is csak a haveroknak nyújt forrásokat

Hírek - 2016.07.13

Ahogy a kormány, úgy a földművelésügyi tárca is csak a haveroknak nyújt forrásokat, ez igaz háttérintézményeire, főosztályvezetőire, osztályvezetőire is - jelentette ki Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő.

A politikus sajtótájékoztatóján ismertette a tárca és háttérintézményei által szakértői tanulmányokra kifizetett összegeket, amelyeket írásbeli kérdésére kapott válaszként a minisztériumtól.
A képviselő emlékeztetett a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. megbízásaira, arra, hogy a társasághoz összesen 48 millió forintnyi forráshoz jutott a kazah-magyar mezőgazdasági együttműködésről szóló tanulmányokért.
Mintegy 54 millió forintért készített tanulmányt két hónap alatt az egyetlen bejelentett alkalmazottal dolgozó Korilus Kft. - sorolta - , az Első Magyar Kert Szövetség, amelynek vezetője a CÖF-ben is tevékenykedik, 5,9 millió forintért írt tanulmányt a háztáji kertművelés népszerűsítéséről, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. pedig két év alatt milliárdos nagyságrendű uniós támogatáshoz jutott, a kívánt anyagokat pedig az összeg töredékéből készíttette el alvállalkozókkal.
A politikus szerint rendszeres a tárcánál, hogy saját főosztályvezetőit, osztályvezetőit bízza meg szakértőként. Egy főosztályvezetője ugyanis két megbízást is kapott, összesen több mint 2 millió forint értékben, míg egy osztályvezetője összesen mintegy 6,5 milliói forintnyi pluszmegbízáshoz jutott, a fizetésén felül - ismertette.




Forrás: MTI

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Fontos változás: az eGN-ben kell teljesíteni a nitrát ...

A nitrát adatszolgáltatást az idei évtől az ÁNYK nyomtatványkitöltő program helyett az elektronikus gazdálkodási ...