Hirdetés
Öt nap maradt az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallására

Öt nap maradt az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallására

Hírek - 2016.05.26

Már csak öt nap áll rendelkezésre a 2016. évi felügyeleti díj bevallására. Az élelmiszerlánc-felügyelet alá tartozó tevékenységet végző személyek és vállalkozások május 31-ig készíthetik el a bevallást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján.

A bevallási időszak lezárása után június elejével készülnek el a bizonylatok, ezt követően az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat két, egyenlő részletben kell megfizetni. A megállapított összeg első részletének – azaz a díj 50%-nak – fizetési határideje 2016. július 31., amit a NÉBIH 10032000-00289782-30006016 számlájára kell elutalni. Kérjük, hogy a közlemény rovatban a befizető adószámát és bizonylat azonosítóját feltétlenül tüntessék fel!

Mivel adataink szerint az ügyfelek mindössze 15%-a tett eleget a bevallási kötelezettségének, így a NÉBIH e-mail-es emlékeztetőt küldött az érintetteknek, illetve ezúton is kéri az ügyfeleket, hogy a bevallások benyújtását ne hagyják az utolsó pillanatra!

A felügyeleti díj lehetővé teszi a pénzügyi terhek arányosabb megoszlását az élelmiszerlánc szereplői között, valamint hozzájárul a hatósági szolgáltatások fejlesztéséhez.

A felügyeleti díj bevallásának és befizetésének kötelezettsége továbbra sem érinti azokat az őstermelőket, akinek – a támogatásokkal csökkentett – árbevétele nem haladja meg a 8 millió forintot.

Az érintettek további hasznos információkat a NÉBIH honlapján (https://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/felir) találhatnak. Kérdéseikkel pedig az ügyfélszolgálathoz (felugyeletidij@nebih.gov.hu, 06-1/336-9024) fordulhatnak.

Címkék:
Kiemelt hírek