A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Az unió jóváhagyta az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbítását

Hírek - 2016.05.13

Az Európai Unió jóváhagyta az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbítását - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

Az unió jóváhagyta az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbítását


A hivatal szerint így több idejük jut a gazdálkodóknak arra, hogy igényeljék a mezőgazdasági támogatásokat.
Eszerint az idei kérelmeket Magyarországon várhatóan május 23-ig, az eredeti határidőnél egy héttel tovább lehet szankciómentesen benyújtani az MVH-hoz - tájékoztatott Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. Hozzátette: ennek megfelelően a további, benyújtással kapcsolatos határidők is kitolódnak.
Az unió a múlt évhez hasonlóan az idén is legfeljebb egy hónapos hosszabbítást engedélyezett, ám a kifizetések ütemének tartása érdekében Magyarország csak rövid haladékkal él. Az októberi előlegfizetést kockáztatná a határidő túlzott módosítása - mondta az MVH elnöke.
Gyuricza Csaba arról is beszélt, hogy az idén május 11-ig mintegy 124 221 egységes kérelmet nyújtottak be az MVH-hoz, valamivel kevesebbet, mint tavaly.
A hivatal vezetője arra kéri a gazdálkodókat, hogy kérelmük beadását ne hagyják az utolsó pillanatra, így jelentősen csökkenthetik a gazdálkodóknak segítséget nyújtó falugazdászok és az elektronikus beadófelület túlterhelését.
A határidő meghosszabbításról szóló és az egységes kérelmekhez kapcsolódó egyéb határidőket tartalmazó magyarországi szabályozás megjelenése a következő napokban várható.

Forrás: MTI

Címkék: