TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.957,63 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.543,29 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.340,37 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.927,73 Ft (tonna)
Repcemag: 157.292,00 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.004,73 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,15
USD: 363,31
CHF: 411,64
GBP: 460,57
Hirdetés
Egymillió forint értékű karácsonyi adománnyal támogatja a MATE a rászoruló családokat

Egymillió forint értékű karácsonyi adománnyal támogatja a MATE a rászoruló családokat

Hírek - 2023.12.04

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 1.000.000 Ft értékben tartós élelmiszereket adományozott az Ökumenikus Segélyszervezet számára, az adventi adománygyűjtési akciója keretében. Idén huszonharmadszor szervezett gyűjtést a segélyszervezet, mely alkalomból az egyetem rektora személyesen adta át az adományt.

Hirdetés

A MATE és jogelőd intézménye életében hosszú évek óta hagyomány, hogy a karácsonyi időszak előtt humanitárius tevékenységet végzünk, melynek keretében egy segélyszervezeten keresztül tartós élelmiszereket adományozunk a rászoruló családoknak” – hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is személyesen vitte el az egyetem adományát az Ökumenikus Segélyszervezethez.

Az átadás során a rektor elmondta, „az egyetem számára kiemelt jelentőségű az élelmiszeradományozás, hiszen a MATE szorosan kapcsolódik a megtermelt élelmiszerhez, az agrár- és élelmiszertudományok területén folytat képzéseket, kutatásokat, termékfejlesztéseket. Ezért az ünnepek alkalmával intézményünk örömmel járul hozzá, hogy alapvető élelmiszerek jussanak el a rászoruló családokhoz”.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese köszönőszavakat intézett az egyetem vezetőjéhez, és elmondta, igen nagy megtiszteltetés, hogy a MATE másodszor is a segélyszervezetet választotta karitatív partnerének. Az elnökigazgató-helyettes ígéretet tett arra, hogy eljuttatják az adományt a megfelelő helyekre, majd hozzátette, az Ökumenikus Segélyszervezet az advent idején beérkező adományokból egész évben igyekszik támogatni a rászoruló családokat.Címkék: mate
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

BuXa csomag – Pénztárcakímélő megoldás kalászosokban

Az őszi kalászosok gyomirtása a múlt év csapadékos időjárása miatt nagyon sok gazdaságban elmaradt. Ennek ...