TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Dekorációs aduász: a mikulásvirág – A növény, amely színt visz a hideg szürkeségbe

Dekorációs aduász: a mikulásvirág – A növény, amely színt visz a hideg szürkeségbe

Hírek - 2023.11.16

A mikulásvirág nem csak az adventi időszak abszolút sztárja, ez a különleges növény őszi dekorációként is sokak által kedvelt választás. A levelek élénk színe bármely belső teret képes feldobni, és az őszi szürkeséget is derűsebbé teszi. E sokoldalú növény könnyedén beleillik bármilyen stílusú enteriőrbe. A Stars for Europe (SfE) szakértői bemutatják, hogyan lehet feldobni a szürke őszi napokat. 

Az őszi álomcsapat: mikulásvirág és dísztök

A dísztök az ősz egyik kedvenc dekorációs eleme. A sokféle színben, formában és méretben kapható termések különösen jól mutatnak a mikulásvirággal együtt. Az olyan színekben pompázó mikulásvirág, mint a lazac, a fahéj vagy a sárgabarack, kiválóan illeszkedik az ősz hangulatához. Tökökkel párosítva olyan tónusú színkeveréket alkotnak, amely bármely helyiségbe képes vidám hangulatot varázsolni.

Dekorációs aduász: a mikulásvirág – A növény, amely színt visz a hideg szürkeségbe

Otthonos sikk pasztell mikulásvirággal

A finom pasztell színekben és lágy krémszínű árnyalatokban pompázó mikulásvirág tökéletesen illik a romantikus, otthonos enteriőrhöz. A rózsaszín és krémszínű mini mikulásvirágok a lakás különleges díszei lehetnek, például egy horgolt kosárban. Hasznos tipp: a víz kiszivárgásának vagy a növények vizesedésének elkerülése érdekében béleljük ki a kosár belsejét vízálló fóliával, és kis adagokban öntözzük a növényeket. A sárgabarackszínű mikulásvirág tökéletesen kombinálható az antik könyvekkel és a vintage stílusú kiegészítőkkel.

Fontos: A lokáció kulcskérdés! Ahhoz, hogy a mikulásvirág valóban sokáig egészségesen virágozzon, egy világos, meleg és a huzattól védett helyen érdemes tartani. A lehulló levelek figyelmeztető jelek,  hogy a növény nem érzi jól magát az aktuális helyén. 

A lágy, pasztell árnyalatok mellett a mikulásvirág több ünnepi kiegészítővel is harmonikus díszt alkot: a fenyőágak, az eukaliptusz, a színes spárga és a különféle szárított virágok egyvelege nem mindennapi látványt nyújt. 

Tipp: Rögtön a metszés után mártsuk a mikulásvirág szárát forró, körülbelül 60 celsius fokos vízbe, de csak néhány másodperc erejéig, majd ugyanezt tegyük meg hideg vízzel is. Ezután tiszta vízben tartva, akár két hétig is frissek maradhatnak. 

Dekorációs aduász: a mikulásvirág – A növény, amely színt visz a hideg szürkeségbe

Modern stílus mikulásvirággal

A mikulásvirág kitűnően megidézi az ősz és a tél színvilágát, emellett pedig kiválóan illik más szobanövényekhez is. Egy loft stílusú térben is könnyedén teremt otthonos környezetet, hiszen színes, dús levelei a nagyobb szobákban is szépen érvényesülnek. 

Egy, a szoba padlójának közepére elhelyezett és sűrűn beültetett tál kiválóan alkalmas arra, hogy fókuszpontként szolgáljon egy modern elrendezésben. A piros mikulásvirág tökéletesen kombinálható kolokáziával (Alocasia zebrina), díszspárgával (Asparagus plumosus), festett levelű begóniával (Begonia rex “Indián Nyár”), pozsgával (Dischidia nummularia) és “Prince of Orange” könnyezőpálmával.
Forrás: Stars for Europe

Címkék: mikulásvirág
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szerelemvirág (Agapanthus) - Ültess ilyen virágot, és ...

A szerelemvirág, vagy más néven agapanthus, lenyűgöző növény, mely a kerteket pompával és eleganciával tölti meg ...