TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Boglári Szüreti Fesztivál

Boglári Szüreti Fesztivál

Hírek - 2023.07.21

Újra ingyenesen látogatható a Boglári Szüreti Fesztivál!    Meglepetésekkel, színvonalas programokkal várják a látogatókat.

A Balaton és Somogyország közel fél évszázados családi rendezvénye ismét ingyenesen látogatható.

Boglári Szüreti Fesztivál

A mai nehéz helyzetben eleinte kilátástalannak tűnt, hogy sikerül megteremteni ennek a feltételeit, de Balatonboglár Város Önkormányzata-, képviselő testülete,  a szervező Citiwings Event tulajdonosai és Móring József Attila kormánybiztos-országgyűlési képviselő együtt elhatározták, hogy újra visszahozzák  a tradicionális Boglári Szüreti Fesztivál érzését. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy mindenki korlátozás és belépőjegy nélkül vehessen részt a 46. Boglári Szüreti Fesztiválon 2023. augusztus 17-20-a között Balatonbogláron a Platán strandon.

Boglári Szüreti Fesztivál Boglári Szüreti Fesztivál

Ehhez az összefogáshoz csatlakozott védnökként Neszményi Zsolt Somogy Vármegye főispánja és Bíró Norbert Somogy Vármegye Közgyűlés elnöke is.

Boglári Szüreti FesztiválNem szokványos protokollként kezeljük a fővédnöki és védnöki címet, hanem felelősséggel mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több gazdasági szereplő is csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez. Ebben a nehéz világban fontos, hogy könnyebbé tegyük az emberek és családok kulturált pihenését és szórakozását. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a kulturális értékeink megtartásáért is. Ez a rendezvény hozzátartozik Balatonboglárhoz, a Balatonhoz, Somogyországhoz, de az egyik legismertebb nagy kulturális-, és gasztro fesztivál, amely egyben a bor ünnepe is. - mondta Móring József Attila országgyűlési képviselő-fővédnök.  

Boglári Szüreti FesztiválNe felejtsük el azt se, hogy az elmúlt években rengeteg fejlesztésünk volt és ennek eredményeként a Dél-Balaton egyik legszebb szabad strandján, a Platán Strandon várunk mindenkit. Nem csak a magyarok, hanem a külföldi turisták is szívesen látogattak eddig is a Balatonboglárra és bízunk benne, hogy tovább nő azok száma, akik hozzánk jönnek pihenni, kikapcsolódni. Ezen dolgozunk nap mint nap a képviselő testület tagjaival, a polgármesteri hivatal dolgozóival és a városért, a Balatonért tenni akarókkal. - tette hozzá Mészáros Miklós Balatonboglár polgármestere.

Trejtnar Anita fesztiváligazgató szerint a szinte példátlan értékű és mértékű összefogás a biztosítéka, hogy színvonalas programokkal várja a fesztivál a látogatókat. A nagy színpadon koncertekkel, a zenepavilonnál már kora délutántól gyermek-, és ifjúsági programokkal várjuk a látogatóinkat. Minden idők legnagyobb  kézműves vásárán barangolhatnak órákon át az idelátogatók, miközben finomabbnál finomabb borokat, kézműves söröket, ízletes ételeket kóstolhatnak meg a szabadtéri gasztro nagyágyúitól, és önfeledten szórakozhatnak a színvonalas vidámparkban is. A programok összeállításánál talán az egyik legfontosabb cél az volt, hogy minden korosztály találjon neki tetszőt, de nem feledkezünk meg a helyben működő vállalkozásokkal való együttműködésről sem. Az idei évben bevonjuk a Gömbkilátót is a programokba.

Nagyon örülök, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy ez a fesztivál méltó a támogatásra. Mellénk álltak beleértve a gazdasági élet kiemelkedő szereplői, közéleti személyek és társadalmi szervezetek is. Mindannyian tudjuk - akik ebben az összefogásban részt veszünk -, hogy nehéz munkát vállaltunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a kulturált pihenés, kikapcsolódás is fontos része az életünknek. Köszönet illeti meg azokat is, akik sokat dolgoznak azért, hogy az idelátogatóknak  lehetősége legyen a kötetlen és biztonságos kikapcsolódásra ebben a négy napban. Az a célunk, hogy továbbra is megőrizzük, tovább fejlesszük a Boglári Szüreti Fesztivált és újabb ehhez hasonló turisztikai látványosságokat hozzunk létre. Ezekre is nagy szükség van, hogy megtöltsük élettel a beruházásainkat, fejlesztéseinket. Nem dőlhetünk hátra, még sok dolgunk van, de szívesen tesszük. - mondta Móring József Attila, mintegy végszóként.

Esemény linkje és részletes programja:naptár

Címkék: balatonboglár, szüret, fesztivál, bor, balaton
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kapás kultúráink fiatalkori kártevői

Kapás kultúráink egyes évjáratokban jelentős károkat szenvednek el a fiatalkori kártevők kártétele ...