TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,15
USD: 355,93
CHF: 389,93
GBP: 453,06
Hirdetés
Mesél az erdő, na meg az ösvény

Mesél az erdő, na meg az ösvény

Hírek - 2023.07.20

Tíz új digitális meseösvény segítségével fedezhetjük fel a Budapest környéki erdőket. Mindez az Aktív Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös fejlesztésének eredménye.

Nincs más dolgunk, mint, hogy letöltsük ingyenesen a Digitális Vándor alkalmazást, amely az új útvonalakkal együtt már több mint hetven digitális ösvényen kalauzol szerte az országban.

A meseösvények végig járásáért pedig valódi ajándékokat is kaphatnak a leglelkesebb túrázók.

A tíz új ösvényt Oszi, a Corvus El Rey hollódinasztia tagja fogja össze. Hozzá csatlakozik a látogató, és vele fedezi fel az erdők-mezők-vizek világát. A kis holló feladata, hogy az erdőben élő állatok életét segítse. Ehhez viszont még sokat kell tanulnia, nagyapja, a mindentudó Ottokár segít neki ebben.

A természetjárók két holló, Oszi és Ottokár segítségével ismerhetik meg a főváros környéki erdőket, Visegrádtól az érdi Beliczay-szigetig. A kirándulások alatt  változatos tájakat mutat meg a tíz ösvény. A közkedvelt Holdvilág-árok ugyanolyan izgalmas kalandokat tartogat, mint a kevesek által ismert Hirsch-orom a Pilis szívében.

Oszi viszont nem csak a telefonok képernyőjén él: a kamaraerdei ösvény történetét képregényben is élvezhetik a fiatalok. A kiadványt a Budakeszi Vadasparkban vagy az Aktív Magyarország kitelepülésein lehet ingyenesen beszerezni. A kalandorok kitartását ajándékkal jutalmazzák. Öt ösvény bejárásáért egy Oszi-kitűzőt és egy Budakeszi Vadasparkba szóló belépőt lehet kapni, melyet a Vadasparknál lehet beváltani az öt ösvényt igazoló digitális kitűző felmutatásával.
Forrás: turizmus.com

Címkék: erdő
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

75 éve szolgálja az állategészségügyi diagnosztikát a Nébih ...

Alapításának 75. évfordulóját ünnepelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) debreceni ...