
Mutass fügét és készíts dzsemet!
Hírek - 2023.07.17
A klimaváltozás egyik következménye, mint ismeretes, hogy a korábban nálunk éppen csak túlélő ,mediterránomban őshonos növények élvezhető gyümölcsöt teremnek. Köztük van a füge is.
Amelyből szörp és dzsem is készíthető. Következzen az alábbiakban egy roppant egyszerű recept, amelynek legfontosabb alapanyaga a frissen szedett, érett füge.
Hozzávalók:
1 kg füge
500 g cukor
1 citrom leve
1 ek őrölt fahéj
víz
Teendők lépésről, lépésre:
Készítsük elő a fügéket: vágjuk le a végüket, majd negyedeljük fel. Tegyük őket egy fazékba, adjuk hozzá a fahéjat és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Forraljuk össze, majd törjük át habverővel, krumplinyomóval vagy más konyhai eszközzel.
Keverjük a fügelekvár alapjához a cukrot, majd főzzük gyakori kavargatás mellett addig, míg sűrű, szirupos lekvár jön létre.
Adjuk hozzá a citromlevet, ízlés szerint pürésítsük botmixerrel, majd forraljuk tovább, szintén szorgalmasan kevergetve.
Teszteljük kanálpróbával: mártsunk a lekvárba egy hideg kanalat, majd várjunk egy percet. Ezután, ha elhúzzuk rajta ujjunkat és a lekvár nem folyik össze, készen vagyunk.
Kerüljön a fügelekvár előzőleg megtisztított, fertőtlenített befőttes üvegekben. Ezeket fordítsuk fejjel lefelé, így hagyjuk állni kb. 30 percen keresztül. A kész fügelekváros üvegeket hagyjuk még egy napon keresztül pihenni, konyharuhával letakarva, hogy lassan hűljenek ki. Ezután mehetnek a kamrába!
Címkék: füge, dzsem, szörp
Traktor útmutató: a legkedveltebb traktormárkák ...

Jövő év elején indulnak az új agrár- és vidékfejlesztési ...

Jön az európai húsadó? – Miért ne dőljünk be ennek a ...

Hírek, információk a szántóföldről - Kártevők és kórokozók az ...

Az olcsó import áruk kiszorítják a boltok polcairól a magyar ...

Jövő évi vetési tervek – életbe lépő új vetésváltási és ...

Mi a mezőgazdasági biztosítás előnye? Hol kössünk ...

Ha elszaporodik a mezei pocok

AGROmashEXPO 2024. január 24-27. Részletes ismertető

STEYR Hybrid CVT Traktor - A környezettudatos innováció