TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
ERDŐMÁNIA: AZ ÖKOLÓGIAI ÉS ÖKONÓMIAI KÖRFORGÁS TALÁLKOZÁSA

ERDŐMÁNIA: AZ ÖKOLÓGIAI ÉS ÖKONÓMIAI KÖRFORGÁS TALÁLKOZÁSA

Hírek - 2023.07.12

A fenntarthatóságot az erdőkön, az erdők ökoszisztéma szolgáltatásain és az erdőalapú gazdaság működésén keresztül mutatja be a TV2-n sugárzott „Erdőmánia”.

A TV2-n sugárzott, 13 részes magazinműsorral indul és a közösségi média csatornákon elérhető ismeretterjesztő tartalmakkal folytatódik a fenntarthatóságot az erdőkön, az erdők ökoszisztéma szolgáltatásain és az erdőalapú gazdaság működésén keresztül bemutató „Erdőmánia”.

 „Az erdő, a fa és az ember összetartoznak. Mindig is összetartoztak. De ha azt szeretnénk, hogy megmaradjanak az erdők, szeretettel, felelősséggel és okosan kell viszonyulnunk hozzájuk. Az erdők fennmaradása és fejlődése ember és természet együttműködésén múlik. Az erdő és a fa segít, és ha okosak vagyunk, még többet segíthet abban, hogy Föld élhető maradjon.” – ezzel a beköszönő szöveggel mutatkozott be a TV2-n szombaton Petruzsán Krisztián, az Erdőmánia arca és műsorvezetője.

Az erdők szolgáltatásait az egész társadalom igénybe veszi. A turisztikától a klímavédelmi funkciókon át a faanyagig az erdő kincsei mindennapjaink részét jelentik. De eleget tudunk-e erdeinkről és a belőlük származó faanyagról? Értékén kezeljük-e ezt a természeti erőforrásunkat? Az Erdőmánia újszerű formában, az erdőkre alapuló gazdaság egészének körforgását bemutatva hozza közel a nézőkhöz a kétmillió hektárnyi magyar erdő és a ráépülő szakmák világát. Az egyes adásokban külön rovat foglalkozik a fa második életével, az élő erdők fenntartásának kérdéseivel, az erdők megőrzését és hasznosítását szolgáló kutatásokkal és innovációkkal, valamint az erdőben ránk váró élményekkel. Mindezek mellett nem maradhat ki a gasztronómia, az egyszerűen elkészíthető erdei étkek tárháza sem.

Az Erdőmánia magazin minden szombaton új epizóddal jelentkezik a TV2-n. A műsorok visszanézhetőek a tv2play.hu oldalon, valamint az Erdőmánia közösségi csatornáin.

https://www.facebook.com/erdomania

https://www.instagram.com/erdomaniamagazin/ 

https://www.youtube.com/@erdomania

Az Erdőmánia megvalósítását többek között erdőgazdálkodó és faipari vállalatok támogatják, kiemelt szakmai partnere az Országos Erdészeti Egyesület, médiapartnere a Turista Magazin.




Forrás: Sajtóközlemény

Címkék: ökoszisztéma, erdő, fenntarthatóság, erdőmánia
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mezőgazdasági inputok forgalma – több műtrágya, kevesebb ...

Hetvenhárom százalékkal több műtrágya került a gazdákhoz 2024 I–III. hónapjaiban az egy évvel korábbi azonos ...