TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Darazsak és a katasztrófa(védelem)

Darazsak és a katasztrófa(védelem)

Hírek - 2023.07.09

„Az a helyzet a darazsakkal, hogy építőipari tevékenységük sokszor szúrja a szemünket. Viszonylag gyorsan húznak fel társasházakat maguknak, de nem nagyon egyeztetnek a telek tulajdonosával vagy a szomszédokkal” – írja Facebook-posztjában a katasztrófavédelem.

A poszt , amelyet az elmúlt időszak balesetei hívtak életre tovább folytatódik: „A kifüstölés nem jó módszer. Hidd el. Többször A vonultunk már tüzet oltani ilyen tűzesethez” – teszik hozzá a bejegyzésben.

Tűzoltó és méhész nem egy és ugyanaz

A katasztrófavédelem emlékezet arra, hogy egységei nem méhészek. Csak abban az esetben avatkoznak be, ha a rovarok közvetlen életveszélyt jelentenek, és a tűzoltók akkor is elsősorban a veszélyeztetett helyen lévőket igyekeznek kimenteni. Semmiképpen nem javasolják azt, hogy a füstölés mellett döntsünk, ezzel próbáljuk meg elűzni a darazsakat.

Darázsírtásból majdnem erdőtűz

Rendhagyó és elrettentő példaként említik, hogy tavalyi évben majdnem erdő tűzhöz kellett vonulniuk, amikor egy zalai erdőben álló illemhely égett le. Az ott és akkor kirándulók, ugyanis füstöléssel próbálták távozásra bírni a szúrós rovarokat. .

Darász ellen darázsírtó a megoldás

Az ilyen helyzeteket darázsirtással foglalkozó szakemberek, valamint az erre vállalkozó méhészek tudják szakszerűen megoldani” – üzeni a katasztrófavédelem. A méhbefogás témájával kapcsolatban minden fontos információt megtalálható az Országos Magyar Méhészeti Egyesület honlapján.
Forrás: Katasztrófavédelem

Címkék: darázs, rovar, katasztrófavédelem
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A vadkár-érem több oldala

Az elmúlt időszak egyik nagy port kavaró bejelentése Győrffy Balázstól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ...