TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Hasmenés, megfázás ellen is jó, ha kezet tudunk mosni a földeken

Hasmenés, megfázás ellen is jó, ha kezet tudunk mosni a földeken

Hírek - 2023.06.16

Ha rendszeresen kezet moshatnának a gépkezelők a földeken, azzal a megfázásos, illetve hasmenéses betegségek 20–30 százaléka megelőzhető lenne. Egy ügyes eszköz ebben segít.

A szabadban dolgozók gyakran visszatérő, apróságnak látszó, valójában azonban nagyon is fontos problémája, hogyan tarthatják tisztán a kezüket a munkák során. A WHO és más egészségügyi szervezetek ajánlása szerint a szappan és a víz a legmegfelelőbb megoldások a piszkos kezekre, a mezőgazdaságban is gyakran használt kefe és etanol inkább a tiszta kezek fertőtlenítésére alkalmasak.

A probléma mindenképpen olyan mértékű, hogy érdemes vele foglalkozunk, hiszen egy átlagos napon 2-3 ezerszer érünk az arcunkhoz, ami értelemszerűen jelentős fertőzésforrást jelent. Ha nedves törlőkendőt használunk a kosz ellen, azzal csak szétkenjük a tenyerünkön, tehát itt radikálisabb – ugyanakkor pofonegyszerű – megoldás szükséges.

Erre találták ki a ShoulderSink nevű eszközt, amely lényegében egy többszörösen osztott tartály. Kompakt mérete folytán bármilyen járműben elhelyezhető, egy furgon rakterében éppúgy, mint egy traktor fülkéjében, ráadásul úgy, hogy közben nem veszünk el értékes helyet a rakománytól, szerszámoktól.

Egészségügyi szakemberek szerint a megfázások 20 százaléka, a hasmenéssel járó betegségeknek pedig 30 százaléka megelőzhető volna szimpla kézmosással. A ShoulderSink ebben segít: előbb a tartályából szappant nyomunk a kezünkre, majd vizet locsolunk rá, végül pedig az adagolójából kivett papírtörlővel (120 méternyi áll belőle rendelkezésre) szárazzá is varázsolhatjuk a kezünket. Az egész procedúra csupán néhány percig tart, és leggyakrabban csak a víz utántöltésére van szükség az eszközben. Az alábbi videó is jól demonstrálja mindezt:Címkék: kézmosás, szappan, víz, megfázás, hasmenés, megelőzés, mezőgazdaság, újdonság
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Célkeresztben a John Deere vontatott permetező portfóliója

A John Deere vontatott permetezőinek portfólióját a 700-as és 900-as szériába tartozó gépek ölelik fel.