Hirdetés
Márciusban 2,5 százalékkal olcsóbb lett a kukorica

Márciusban 2,5 százalékkal olcsóbb lett a kukorica

Hírek - 2016.04.11

Átlagosan 2,5 százalékkal lett olcsóbb a kukorica márciusban az előző hónaphoz képest a Magro.hu online mezőgazdasági piactéren, így ára 41 678 forint tonnánként. A gabonafélék együttes ármozgását kifejező Magro Gabonaindex (MGX) értéke nem változott számottevően 10160 pontról 10291 pontra emelkedett.

A Magro.hu keddi közleménye szerint a kukoricaárak csökkenése hátterében az amerikai farmerek döntése áll, miszerint 2015-ös területnél 6 százalékkal, 2 millió hektárral nagyobb területen ternesztenek kukoricát. Az árfolyam erre a hírre reagált eséssel: a kukorica ára Chicagóban 2 nap alatt 6 százalékot, 138,38 dollárig zuhant tonnánként.
Közölték: az európai árak nem reagáltak ilyen idegesen a hírre, ugyanakkor az egy hónapig tartó enyhe emelkedés után Párizsban is csökkenéssel teltek az utolsó napok, így 151,75 eurón zárult a jegyzés márciusban.
A magyar árutőzsdére pedig még inkább tompítva gyűrűztek be a világpiaci folyamatok, az emelkedés megtörtént, de elmaradt a visszaesés a hó végén. Így alig valamivel 44 ezer forint fölött lehetett a legközelebbi lejártra szóló kukoricát lekötni a múlt hónap végén.
Forrás: MTI

Címkék:
Kiemelt hírek