TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Lemken Solitair 23+ fronttartály

Lemken Solitair 23+ fronttartály

Vető- és talajművelő gépek - 2022.06.15

A talajművelés specialistájának számító német Lemken továbbfejlesztette a kínálata részét képező fronttartály/gabonavetősín kombinációt. A legújabb típus a Solitair 23+ fronttartály és az OptiDisc 25 gabonavetősín egység, amely csak ISOBUS-kivitelben érhető el, és ez garantálja a beállítások gyors, egyszerű módosítását, illetve így a modern, digitális gazdálkodáshoz szükséges feltételek is rendelkezésre állnak.

A sokoldalú kombináció vetéshez és műtrágyázáshoz is alkalmazható. A Solitair 23+ a Lemken Azurit szemenkénti vetőgépet egészíti ki gyökér alatti műtrágyázással, illetve forgóboronával és rászerelt OptiDisc 25 vetőegységekkel kombinálva használható repce és gabona vetésére is, de más gyártók munkagépeivel is csereszabatos. (1. kép)

lemken1

1. kép

A Lemken vetéstechnika alapelve a pontos vetési mélység tartása, hiszen csak így garantálható az egyenletes, robbanásszerű kelés, amely az egységes növényállomány alapfeltétele. Ennek az OptiDisc 25 eleget is tesz, mert a vetőcsoroszlyák paralelogramma felfüggesztése lehetővé teszi minden egyes csoroszlya számára a tökéletes talajkövetést, és egységes vetési mélységet garantál – akár mulcsba vetésről, akár hagyományos talajművelésről van szó.

A Lemken évekkel ezelőtt vezette be az OptiDisc dupla tárcsás csoroszlyát a vetőgépeinél. A csoroszlya és a mélységhatároló kerék függetlenül alkalmazkodik az egyenetlen talajhoz, a vetési mélység és a csoroszlyanyomás is függetlenül állítható. Ennek eredményeként az OptiDisc csoroszlyák folyamatosan és pontosan az állandó mélységben helyezik le a magokat, még nagy sebességnél is. (2. és 3. kép)

lemken2OptiDisc

2. kép

 

lemken3a OptiDisc

3. kép

Az ISOBUS-technológia révén az új Solitair 23+ fronttartály számára nem jelent gondot a változó tőszámú vetőmag kiadagolása vagy a GPS-vezérelt szakaszolás sem. A MegaDrill vezérlőszoftver kezelőbarát felületén minden könnyen beállítható, és ellenőrizhető. A 4 szakaszra bontott elosztóegység mindig automatikusan fog zárni vagy nyitni annak érdekében, hogy a vetés átfedés nélkül történjen. (4. kép)

lemken4 MegaDrill

4. kép

A Solitair 23+ injektoros tartályként készült. Az opcionálisan felszerelhető nyomásrendszerrel nagyobb táblákon, nagy menetsebesség mellett is képes a vetőmagot és a műtrágyát (hektáronként 750 kg-ig) megbízhatóan adagolni.

Az új Solitair 23+ fronttartály számára nem jelent gondot a változó tőszámú vetőmag kiadagolása vagy a GPS-vezérelt szakaszolás sem.

A továbbfejlesztett adagolás a nagy, 1900 literes tartálytérfogat mellett is lehetővé teszi az alacsony építési súlypontot. (5.kép)

lemken5 Tartaly

5.kép

Négy adagolóegység biztosítja a vetőmag és műtrágya pontos adagolását. Az opcionálisan kapható tartályszint-érzékelővel a kezelő mindig szemmel tarthatja, hogyan áll a tartálytartalom és a kiszórási mennyiség. (6. kép)

lemken6 Adagolo

6. kép

A Zirkon 12 forgóboronával kínált OptiDisc 25 vetősín és Solitair 23+ fronttartály egy kompakt, könnyen használható vetőgép-kombináció. Nagy előnye ennek a kialakításnak, hogy a vetéssel egy menetben a magágy-előkészítés is megtörténik, ráadásul ehhez kisebb teljesítményű erőgép is elegendő. A kombináció súlyeloszlása ugyanis a traktor–vetőgép egységnek is sokkal jobb, hiszen egy függesztett vetőgép az erőgép hátsó hídjára arányaiban nagyobb súlyt terhel át. (7. kép)

lemken7 Forgoborona

7. kép

3-tól 6 méteres munkaszélességig terjedő termékkínálat: 3 és 4 méteres merev, valamint 5 és 6 méteres csukható típusok.
A csukható kivitelek szállítási funkcióval egészülnek ki, a transzportkerekek akár 3,5 tonna súly hordozására is alkalmasak, ezzel csökkentve az erőgépek hátsó hídjára eső terhelést. A szállítókerekek pillanatok alatt átállíthatóak munka-, illetve transzportpozícióba. (8. kép)

lemken8 Csukas

8. kép

A csoroszlyák nyomása vagy mechanikusan, vagy opcionálisan hidraulikusan is állítható.

Tartozékok:

EcoDrill elektronikus fronttartályvezérlés LET-40 kezelőpulttal / Hidraulikus ventilátor-meghajtás / Szabályzószelep a hidraulikus ventilátor-meghajtáshoz / Fronthidraulikára szerelve, függesztőtengely Kat. 3N=L2 Z3 (választható Kat. 2) / Feltekercselhető ponyvatakaró / Aláfutásgátló / Kihordási mennyiség (trágya): 15 km/h-nál max. 130 kg/ha; 8 km/h-nál max. 250 kg/ha / Elektronikus tartálytöltöttség-érzékelő / Vetőmag-adagoló kerékkészlet / A kombinált készülékhez vezető tömlő a vontató alatt fut / Elektromosan távvezérelhető oldalszélesség-állítás / Leforgató tartály / Kiemelő jel mechanikus / Támasztóláb / Lehajtható emelvény fellépővel / Hidraulikavezeték Azurit szemenkénti vetőgéphez vagy idegen gyártmányhoz



Címkék: vetőgép, csoroszlya, ISOBUS, Azurit, fronttartály, Lemken Solitair 23+
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Lombtrágya nélkül a cél előtt adjuk fel gabonában a nyereséget

A beszakadt terményárak miatt idén a gazdák igyekezték faragni a gabonaelőállítás önköltségén, ami sok helyen végül ...