A Lemken megosztotta a Solitair vetőgépek tartályát

2021.07.08

Nagyobb rugalmasságot biztosít a vetés során a Lemken újítása. A Solitair 9+ pneumatikus vetőgépek (egy évvel a bemutatásuk után) ezentúl osztott tartállyal is elérhetők.

A Lemken megosztotta a Solitair vetőgépek tartályát


A német vállalat Duo névre keresztelte a Solitair 9+ pneumatikus vetőgépek azon változatait, amelyek osztott tartállyal segítik a gazdák hatékonyabb munkavégzését. Így már egyszerre juttathatók ki a vetőmagok és a műtrágya, sőt akár a köztesnövények is. A munkaszélesség 3, illetve 4 méter.

Az új Solitair 9+ Duo tartálya 1850 literes, és igény szerint 50/50 vagy 60/40 százalékos arányban osztható meg. A teljes körűen várhatóan 2022 januárjától elérhető vetőgép kétféleképpen alkalmazható a munkák során.

Az első esetben a vetőmag és a műtrágya egy áramban érkeznek a duplatárcsás csoroszlyákhoz, és ezzel például egy őszi vetésnél megfelelő mennyiségű tápanyag helyezhető a vetőmag mellé, elősegítve a növény korai fejlődését.

A másik esetben a két komponens külön érkezik a duplatárcsás csoroszlyákhoz. Itt is megoldható az, hogy a vetőmag és a műtrágya egy sorba legyen lehelyezve, de a megoldás előnye inkább az, hogy a két összetevő külön sorokba juthat általa. A lehelyezési mélység soronként eltérő is lehet, a gép ebben az esetben 5 cm-es differenciát enged meg.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE