Hirdetés
Horsch: itt az első mechanikus vetőgép-kombináció!

Horsch: itt az első mechanikus vetőgép-kombináció!

Vető- és talajművelő gépek - 2020.11.19

Versa 3 KR néven teszteli első mechanikus vetőgép-kombinációját a német Horsch. A prototípus 3 méter munkaszélességű, és az adagolása mechanikus, míg a hajtása elektromos.

Hónapok óta rebesgetik, hogy a bajorországi székhelyű Horsch egy új mechanikus vetőgépet fejleszt, amely újdonságnak számít a palettáján. Most az első képek és műszaki információk is megérkeztek a Versa 3 KR nevű gépről, amely egyelőre csak 3 méter munkaszélességű változatban létezik, a sortávolság pedig 15, 30, 45 centiméterenként állítható be. Az újdonság a 3 méteres Horsch Kredo forgóboronával alkot kombinációt, amelyet az Express 3 KR vetőgép kapcsán már ismerhetünk.

Horsch 2

A Versa 3 KR magtartálya 900 literes, de ez tovább is bővíthető. Újdonság rajta a DuoDisc dupla tárcsás csoroszlya, ez számos elemet a jól bevált TurboDisc csoroszlyáktól vett át. A kalibrálás (leforgatási próba) könnyen elvégezhető az elektromos hajtásnak köszönhetően, és ehhez a Horsch ingyenesen elérhető MobileControl applikációja is használható. A Versa mechanikus vetőgép-kombináció várhatóan 2021 őszén kerül piacra.

Horsch 3

Címkék: vetés, Horsch, forgóborona, Versa, gépkombináció, mechanikus vetőgép
Kiemelt hírek