Hirdetés
Öregen is egyre jobb formában: 240 éves a Lemken

Öregen is egyre jobb formában: 240 éves a Lemken

Vető- és talajművelő gépek - 2020.10.14

A nagy francia forradalomnak még híre sem volt, amikor Wilhelmus Lemken 1780-ban megalapította kicsiny kovácsműhelyét a mai Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lévő Xanten településen. Napjainkra a Lemken 1600 főt foglalkoztató, 135 milliárd forintnak megfelelő éves forgalmat bonyolító világcéggé vált.

Fennállásának 240. évfordulóját ünnepli idén a német Lemken. Az ekespecialistának tartott vállalat ősét Wilhelmus Lemken alapította, boronákat, kultivátorokat, és természetesen ekéket gyártva a Xanten környéki gazdálkodóknak. Nicola Lemken személyében jelenleg a 7. generáció irányítja a továbbra is családi tulajdonban lévő céget. Termékeikre magas minőség és hatékonyság jellemző, de fontosnak tartják, hogy gépeik hozzájáruljanak a mezőgazdaság fenntarthatóságához is.

lemken 2 rubin10

A Lemken ma egyaránt gyárt talajművelő, vető- és növényvédő gépeket. Az utóbbi területen éppen az idei év elején váltottak fókuszt, hogy a vegyszerek kijuttatására alkalmas permetezők helyett inkább a mechanikai gyomirtás környezetbarátabb eszközei felé forduljanak. Az Alpenben lévő gyáruk is karbonsemleges már az elektromos áram megtermelése terén.

Az évi 380 millió eurós bevétellel rendelkező vállalat a 240lemken.com címen önálló weboldalt is szentel a kerek évforduló megünneplésére.

  

Címkék: permetezőgép, Lemken, eke, talajművelés, mezőgépgyártás, évforduló, mechanikai gyomirtás
Kiemelt hírek