Hirdetés
CatrosXL 4 m - 8 m

CatrosXL 4 m - 8 m

Vető- és talajművelő gépek - 2020.05.13

Új Amazone rövidtárcsák nagy mennyiségű szerves anyag bedolgozásához és nagy területteljesítményekhez Az új, extra nagyméretű tárcsalapokkal felszerelt CatrosXL rövidtárcsák már 4 és 8 méter közötti munkaszélességekben is kaphatók. Rendelhetőek 4, 5 és 6 méteres munkaszélességű összecsukható, függesztett gépek, amelyek opcionálisan vonórúddal és felhajtható futóművel, vontatott TS változatban is kaphatók, így kisebb traktorokkal is használhatók.

Emellett a CatrosXL gép TX közbülső futóművel is kérhető nagyobb területteljesítmények eléréséhez való 7 és 8 méteres szélességgel. A nagy, akár 18 km/h menetsebességének hála ezek a gépek képesek megfelelni a maximális területteljesítményre vonatkozó elvárásoknak, miközben tökéletes munkát végeznek minimális üzemanyag-fogyasztás mellett.

A CatrosXL legfontosabb jellemzői az egymástól 25 cm távolságban elhelyezett 610 mm-es tárcsalapok, valamint a tárcsasorok közötti és a hengertől való növelt távolság, ami miatt a gép jelentős növénymaradvánnyal is könnyedén elboldogul. A száraz és nehéz talajhoz való csipkés tárcsák mellett finom fogazású tárcsák is választhatók, amelyek különlegesen sekély munkamélység mellett is teljes felületű művelést és maximális rögtörő hatást biztosítanak. A 12,5 cm-es osztástávolság ráadásul teljesen megmunkált felületet garantál. A két tárcsasor speciális állásszöge biztosítja az egyenesfutást a traktor mögött, illetve optimális beforgatásról gondoskodik a lehető legkisebb vonóerőigény mellett, a legkeményebb feltételek között is. A karbantartásmentes csúszógyűrűs tömítéssel és élettartam-kenéssel ellátott tárcsacsapágyak a Catros termékcsaládból érkeznek és már számtalanszor beváltak.

A tökéletes talajkövetés és a pontos munkamélység érdekében a tárcsák egyenként, gumibakos csillapítással vannak rögzítve. A fokozódó elvárásokra válaszul kifejlesztett speciális alakú öntvény tárcsakar biztosan vezeti a tárcsákat a talajban, függetlenül a munkavégzés feltételeitől. Nagyobb munkaszélességek esetén a 7 és 8 méteres gépeket a piacon egyedülálló ContourFrame kerettel is fel lehet szerelni. Ennél a megoldásnál a tárcsa két oldalsó tagja hidraulikusan előfeszített, így a gép optimálisan képes igazodni a talajegyenetlenségekhez.

A munkamélység beállítása igény szerint törtéhet mechanikusan, fokozatmentesen állítható beállító orsókkal magánál a gépnél, illetve a maximális kényelem érdekében hidraulikusan, menet közben a fülkéből. A két tárcsasor közötti összeköttetés gondoskodik arról, hogy a sorok egyforma mélységben dolgozzanak. A komplett gép mindig párhuzamos marad a talajjal, ezzel kizárható, hogy gép ferdén haladjon eltérő munkamélységek esetén. Emellett amikor megnő a munkamélység, nagyobbá válik a szabad hely a tárcsasor és a henger között, hogy elég szabad hely álljon rendelkezésre a nagyobb mennyiségű föld számára, és a forgatott föld a henger előtt ismét nyugalomba kerüljön. A tárcsamezők mindegyik forgáspontja karbantartásmentes. A gépek szegélytárcsáinak magassága külön állítható, ami a csatlakozási sávokban egyenletes talajfelszínt szavatol.

A felhajtható futóművel és vonórúddal ellátott, 4, 5 és 6 méteres munkaszélességű vontatott TS típusokat rendkívül kiegyensúlyozott járás jellemzi, mivel munkavégzés közben a futómű teljesen a váz fölé hajtható. E megoldás másik előnye, hogy a futómű tömege is hozzájárul ahhoz, hogy a tárcsákat a legnehezebb körülmények között is egyenletesen lehessen húzni a talajban. A TS változatok alapkivitelben el vannak látva lengéscsillapítással, amely bizonyos körülmények között aktiválódik és nyugodt futásról gondoskodik. Fordulásnál a gép a hengeren vontatható, ami csökkenti a mellékidőket és nagy területteljesítményt tesz elérhetővé.

A 7 és 8 méteres TX gépek integrált középső futóművel vannak felszerelve. Az optimális súlyeloszlásnak hála a gépek biztonságosan szállíthatók közúton, a futómű pozíciója pedig maximális menetkomfortot biztosít kiváló fordulékonysága miatt. A futómű ballonos, 700-as abroncsokkal szerelhető, ami még rendkívül homokos vagy nedves helyeken is minimálisra csökkenti a talajnyomást a fordulóknál, továbbá a kerekek önhajtását biztosítja.

Az új CatrosXL gépek 11 különböző hengerrel szerelhetők, így az Amazone kínálatából minden talajtípushoz és talajviszonyhoz kiválasztható az ideális henger a visszatömörítéshez és a mélységtartáshoz. A második tarlóhántáshoz vagy a magágy-előkészítéshez sok henger magtakaró pálcával is ellátható.

amazone catrosxl6003 2TS schwenkfahrwerk
CatrosXL 6003-2TS felhajtható futóművel

 

Amazone CatrosXL8003 2TX Mittelfahrwerk
CatrosXL 8003-2TX különleges alakú öntvény tárcsakarral

 

Amazone CatrosXL8003 2TX CatrosXL6003 2TS
Maximális területteljesítmény CatrosXL 8003-2TX és CatrosXL 6003-2TS gépekkel

 

amazonelogozold

Címkék: rövidtárcsa, Amazone, CatrosXL
Kiemelt hírek