TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.802,03 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.775,99 Ft (tonna)
Napraforgómag: 129.480,27 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.887,48 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.830,66 Ft (tonna)
Repcemag: 155.187,87 Ft (tonna)
Full-fat szója: 233.732,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 682 Ft
Benzin ára: 652 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,07000
USD: 373,75000
CHF: 406,82000
GBP: 454,93000
Hirdetés
Amazone: negyedmillió eladott vetőgép

Amazone: negyedmillió eladott vetőgép

Vető- és talajművelő gépek - 2019.11.29

Különleges jubileumot ünnepel a német Amazone, amely immár 250 ezer vetőgép értékesítésénél tart. Nincs megállás, hiszen számos innovatív terméket követően idén is előrukkoltak egy prémium minőségű szemenkénti vetőgéppel, amely a Precea nevet kapta.

Hosszú idő telt el azóta, hogy Heinrich Dreyer mérnök és társai kifejlesztették az első (2 méter munkaszélességgel dolgozó) D1 vetőgépet. Az 1947-ben elkészült masina az innovatív Elite-vetőkerékkel volt felszerelve a finom és a normál vetéshez, és forradalmasította a köztes termények kivetését, mivel nem volt szükség a vetőkerekek állandó cseréjére. 1966-tól kezdődően a legendás D4 vetőgép és egy RE vibrációs borona kombinációjával aktív vetéskombináció került a piacra. Az ezt követő,1972-ben megjelent D7 modell minden idők egyik legtöbbet eladott vetőgépévé vált.

Visszatekintve a további mérföldkövekre, az RPD DrillStar bevezetésével 1988-tól az Amazone kínálta az első abroncsos tömörítő hengert a pálcás és fogazott tömörítő hengerek alternatívájaként. Az abroncsos tömörítő henger a talaj vonalankénti visszatömörítését garantálta, amely a gumigyűrűs henger 1998-as kifejlesztése után további optimalizáláson ment keresztül.

Amazone 2RPD DrillStar 1988

A mechanikus vetéskombinációk területén a legújabb fejlesztést a Cataya jelenti, precíz adagolórendszerrel, elektromos hajtású vetőtengellyel, valamint egy beállító központtal az adagolórendszer gyors beállításához és kalibrálásához. A mechanikus vetőgépek mellett 1995-től a pneumatikus vetéstechnika is megjelent a termékpalettán. Ennek alapját a forgó lazítóval, illetve abroncsos tömörítő vetőegységgel kombinált pneumatikus elülső tömörítős vetéstartály jelentette. Ezt követték az olyan fejlesztések, mint a neves AD-P pneumatikus ráépített vetőgép, valamint a mai Centaya további optimalizált fejlesztései. A Centaya elektromos hajtású vetőmag-adagolóval rendelkezik, és opcionálisan felszerelhető TwinTeC+ kéttárcsás csoroszlyákkal vagy RoTeC-pro egytárcsás csoroszlyákkal.

A nagyobb teljesítményű vetéskombinációk és a passzív talajművelő eszközök iránti kereslet kielégítése céljából mutatták be 2001-ben a Cirrus pneumatikus nagy területteljesítményű vetőgépet, amely passzívan működő szerszámokkal dolgozik 3 és 6 méteres munkaszélesség között. Ezen sorozat zászlóshajója a nemrég bemutatott Cirrus-CC. Ez egy – két elektromos adagolóval ellátott – 4000 literes nyomótartállyal rendelkezik, és egy további szállítási útvonal mentén lehetővé teszi két különböző szállított áru kihordását a Double-Shoot-eljárással.

Amazone3 Cirrus 6003 2CC 2019

További mérföldkövet sikerült elérni az NT direktvetőgép és az utódnak számító Primera DMC kifejlesztésével a nagy területteljesítményű vetéstechnika szegmensében. A hegyes orrú csoroszlya feltalálásával immár lehetővé vált a direktvetés különböző megmunkálatlan talajokon való elvégzése. A Primera DMC mellett a nagy területteljesítményű vetéstechnika programja az elmúlt évtizedben a Cayena és Condor késes csoroszlyás vetőgépek bevezetésével bővült. A speciális vetőcsoroszlyának és az akár 15 méteres, nagy munkaszélességeknek köszönhetően mindkét vetőgéppel nagy ütőerő valósítható meg a legkülönbözőbb talajokon.

 
Forrás:  Amazone

Címkék: vetőgép, Amazone, mezőgépgyártás, jubileum, Precea
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Csaknem 11 milliárd forint támogatás érkezik a tejtermelő és ...

Az Agrárminisztérium a nehéz gazdasági helyzetben lévő szarvasmarhatartók likviditásának biztosítása ...