A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Genezis Green Max

Óriási vetőgéppel hódít a Fendt

Óriási vetőgéppel hódít a Fendt

A dél-amerikai piac meghódításába kezdett a német Fendt. Eddig 38 millió dollárt költött a brazíliai terjeszkedésre, amelynek legújabb eredménye egy gigantikus vetőgép lett.

Óriási vetőgéppel hódít a Fendt


Egyre gyakoribb, hogy a mezőgépgyártók nem a globális piacra, hanem egy-egy speciális régióra fejlesztenek ki termékeket. A Fendt például kifejezetten Brazíliába szánja új, 4,3 méteresre összecsukható Momentum vetőgépeit, amelyeket ennek megfelelően a Sao Paulo-i Agrishow rendezvényen mutattak be. A dél-amerikai gazdák ugyancsak itt vehették közelebbről szemügyre az 1000 Vario nagytraktorokat, valamint az Ideal kombájnokat is.

A Momentum vetőgépcsaládot nemcsak árusítani fogják Brazíliában, de a tervezés és a gyártás is a latin-amerikai országhoz kötődik – a Fendtnek ez az első Németországon kívüli projektje. Az anyacég AGCO még 2017-ben vásárolta fel a vetéstechnológiával foglalkozó amerikai Precision Planting vállalatot, s az új termék ennek a kapcsolatnak az eredményeként született meg.

Fendt

A Fendt a Momentum vetőgép révén nemcsak egy új okoseszközzel lépett piacra, de az egyik legnagyobbal is, amely jelenleg elérhető. Három modellváltozatban létezik, s ezek 24, 30, illetve 40 sort képesek vetni egyszerre (45 cm-es alapsortávolsággal, amely 50-re és 76-ra növelhető). A munkaszélesség tehát 10,2–18 méterig terjed, s míg a két kisebbik verzión 4000 kg-os, a legnagyobbon 5300 kg-os műtrágyatartály is helyet kapott.

Az AGCO csoport eddig megközelítőleg 38 millió dollárt költött a Fendt brazíliai terjeszkedésére. A központot Sorriso városában alakították ki, amely a nagy mezőgazdasági termőterületeket magában foglaló Mato Grosso államban található. Azon a vidéken nagyjából 10 ezer kisebb-nagyobb farm működik, a gazdák elsősorban szóját és kukoricát termesztenek, és rendkívül nagyra értékelik a nagy területteljesítményű gépeket. A Fendt a közeljövőben Argentínában is hasonló terjeszkedést tervez.

Fendt
Szerző: AgrárUnió


Címkék: precíziós gazdálkodás, vetőgép, Brazília, Fendt, AGCO

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...