TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 639 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,51
USD: 368,35
CHF: 402,88
GBP: 457,75
Hirdetés
Nem ismer kompromisszumot

Nem ismer kompromisszumot

Vető- és talajművelő gépek - 2017.04.15

Saturn IV magágykészítő kompaktor Csehországból Az Opall-Agri csehországi családi tulajdonban működő vállalkozás, amely Brnótól 
északra gyártja kimagasló ár-érték arányú munkagépeit. A termékpalettán megtalálhatók a függesztett és félig függesztett váltvaforgató ekék, magágykészítő kompaktorok, szántáselmunkáló hengerek, szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák és a tavalyi évtől a talajlazítók.

A cég forgalmának nagy része a hazai piacról származik, de igen jó értékesítési eredménnyel büszkélkedhet a volt szovjet tagköztársaságok területein is. Keleten főleg a nagy munkaszélességű, míg Közép-Európában a közepes és kisebb gépeket keresik 
a vásárlók. Fontos megemlíteni, hogy az Opall-Agri kopórészekkel kezdte a tevékenységét, és ez az üzletág napjainkban is nagy szeletet hasít ki az értékesítésből. A kopórészek gyártásánál nemcsak a saját termékekre koncentrálnak, hanem számos konkurens márkákhoz is gyártanak kedvező árú, kimagasló minőségű kopórészt. A forgalom intenzív növekedése tavaly már megkövetelte egy teljesen új gyártócsarnok felépítését, így a gépek ma rövidebb szállítási határidővel és az új szerszámgépeknek köszönhetően még magasabb minőségben kerülnek ki a gyártó üzeméből.

magágykészítő

Bizonyítékok a minőségre

Hazánkban évek óta jelen van az Opall-Agri, és szerencsére számos gazdaság tudja alátámasztani, hogy a gépeik minőségi munkát végeznek. Az idei évtől az értékesítés új lendületet vett, mert a régi forgalmazóval együttműködve, a tapasztalatokat kihasználva, de erősebb háttérrel a QUIVOGNE Magyarország Kft. vette át az Opall-Agri munkagépek hazai forgalmazását, amelyek első nagy bemutatója a januári Agromash ExpO-n volt.

A közelgő szezon miatt az Opall-Agri legaktuálisabb gépe 
a Saturn IV magágykészítő kompaktor. Amint a neve is mutatja, ez a gép már a negyedik generációba lépett, és az elmúlt több mint tíz év tapasztalatait felhasználva felnőtt, sőt bizonyos pontokban meg is előzte nagynevű konkurenseit. A Saturn IV precíziós magágykészítőn az elmunkálóelemek több sorban helyezkednek el a tökéletes eredmény eléréséért. A teljes elmunkálósor több fajta lehet, és akár hét részből is állhat: simító, henger, simító, 
2 vagy 3 soros kapaszekciók, henger, simító és Crosskill henger. 
A tökéletes talajkövetés a munkagép kialakításának köszönhetően garantált. A gép 1,5 és 2 méteres tagokból áll, amelyekre az elmunkálóeszközök paralelogramma felfüggesztéssel kapcsoltak. Ezzel a módszerrel elérhető a mindig pontos mélységtartás és az aprómagoknak optimális magágyfrakció kialakítása.

függesztett kompaktor

Többféle kapakialakítás

A gépen az alapfelszereltséghez tartozó, elöl és hátul elhelyezett, 330 mm átmérőjű hengerek garantálják az igen pontos mélységtartást. A teljesen zárt csapágyazású hengerek a mélységvezetés mellett a megfelelő aprításért és a tömörítésért is felelősek. Az első sor henger után következik a kapaszekció. A Saturn kompaktorra négy különböző kialakítású kapa érhető el merev, illetve különböző rugós biztosítású és felfüggesztésű kapaszárral.

csipézett simitó


Az alapfelszereltség a kétsoros, sekély munkavégzésre ajánlott nyírócsavaros kapakialakítás lúdtalp kapával. Igény esetén 
a kapabiztosítás lehet rugós is, illetve elérhető a legfinomabb magágy készítésére alkalmas 3 soros rugós kapaszekció. Mivel a kapatagok könnyen cserélhetőek, sokszor két különböző kapakialakítással rendelik a kompaktort: például nyírócsavaros biztosítással a durvább területekre, sekély munkavégzéshez és 3 soros rugós kapával a kora tavaszi munkákhoz, amikor el szeretnénk kerülni a nedves talajréteg felszínre hozását. A kapasorok mélysége fokozatmentesen, egy orsóval állítható.

a hátsó hengerek helyzete egymáshoz kéopst állítható

Eredmény: apró morzsás magágy

A kapaszekciót 330 mm átmérőjű henger és simító kombinációja követi, garantálva a precíz mélységtartást. A tökéletes lezárást a leghátsó sorban lévő, 400 mm átmérőjű Crosskill henger teszi teljessé, így megfelelő mélységben tömör, de felül apró morzsás magágy érhető el. Az adott munkavégzésnek megfelelően a hátsó két henger helyzete egymáshoz képest egy orsóval könnyen beállítható.

A legelső sorban a tavalyi évtől elérhető cserélhető kopórészű, csipkézett simító is. A csipkézett kialakítás elősegíti a heterogén hantelmunkálást és megkönnyíti a durvább szántáson is a precíz munkát. Az elmunkálóelemeken túl a gép munkáját rugós biztosítású traktorkerék-nyomlazítók segítik, amelyek helyzete és intenzitása könnyen beállítható minden traktortípushoz. A magágykészítés során a földáram munkaszélességen belül tartása 
az állítható helyzetű oldalsó terelőlemez feladata.

Praktikus kivitelek

A Satrun IV elérhető 3 és 4 méteres munkaszélességben függesztett, valamint 3, 4, 5, 6 méteres munkaszélességben félig függesztett kivitelben. Nagyobb munkaszélességű kompaktor 
a Neptun eszközhordozóval kombinált kialakításban érhető el. 
A Neptun sokoldalú munkagép, amelyre függesztett talajelmunkálók kapcsolhatók, és így egyszerűen megvalósítható a nagyobb munkaszélesség. A jelenlegi programban a kombinált munkagép 8 és 10 méteres szélességben érhető el.

Az Opall-Agri Saturn IV kompaktorok használatával kompromisszummentessé válik a magágykészítés, akár apró magok részére is. A robusztus kialakítás ellenére viszonylag kicsi, talajtípustól és domborzati viszonyoktól függően 30–40 LE/m a vonóerő-szükséglet. A közúti szállításhoz a gépek 3 méterre összecsukhatók, a biztonságos közlekedést nagyméretű kerekek és az alapfelszereltségként elérhető közúti világítás segíti elő.
A kompaktorok minőségi acél felhasználásával, tetszetős kivitelben készülnek jól képzett munkatársak közreműködésével. 
A tavasz folyamán a gépek akciós áron és a fő szerkezeti egységekre érvényes két év garanciával kerülnek a magyar piacra.

Bővebb információért keresse a QUIVOGNE Magyarország Kft. képviselőjét vagy kiemelt kereskedelmi partnereinket.

Gazsi Zsolt
Tel: 06 30 558 4918
www.quivogne.hu

Címkék: magágykészítő
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Célkeresztben a John Deere vontatott permetező portfóliója

A John Deere vontatott permetezőinek portfólióját a 700-as és 900-as szériába tartozó gépek ölelik fel.