A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Horsch Terrano FM – Az új generációs Terrano szántóföldi kultivátor

A Horsch több mint 30 éve gyárt talajművelő gépet. Az első 1982-ben egy talajművelő vetőgép volt, a Sä-Exactor, majd ezt követte az ásóborona.Az első szántóföldi kultivátor, a Terrano FG 4.50 1997-ben került piacra, s hamarosan követte a 18 m-es változata is, 2000-2001-ben megjelent a Tiger és a Terrano FX. Az univerzális Terrano FX úttörő a szántás nélküli talajművelésben. A TerraGrip kapatartókkal és a háromgerendelyes kapaosztásával utat mutatott és letette e piaci szegmens alapjait. A fejlesztés-fejlődés nem állt meg, és a Horsch megalkotta a Terrano FM nehéz univerzális szántóföldi kultivátort.

Horsch Terrano FM – Az új generációs Terrano szántóföldi kultivátor


HorschA Terrano FM négygerendelyes, integrált futóművel szerelt, többféle lezáró henger közül választhatunk és akár henger nélkül is lehet működtetni.
A Terrano FM már a sekély tarlóhántásban kitűnő munkát végez, 5 cm mélyen teljes átfedéssel dolgozik, s az által, hogy négy-gerendelyes, a föld sokáig van a gépben. Így kiváló a talajfelszín-egyengető képessége – kivasalja a talajfelszínt. Ha mély, intenzív munkára fogjuk, akkor a szárnyak leszerelésével akár 
35 cm mélyen is dolgozhatunk. Az egyengető tárcsák a henger előtt egyenletes talajfelszínt biztosítanak, és a hengerek nagy választéka biztosítja, hogy a legkülönbözőbb talajtípusokon is optimális visszatömörítést érjünk el. A mulcsos technológia egyik része, hogy az őszi alapművelést is szántóföldi kultivátorral végezzük. Talajállapot függvényében dolgozhatunk lezáró hengerrel vagy, ha nagyon nedves a talaj, akkor henger nélkül. Ezt meg tudjuk tenni, mivel a járószerkezet bent van a gépben, a mélységet állítjuk a mellső támasztó kerekeken és a járó szerkezeten. A negyedik sor kapa úgy van elhelyezve, hogy egy-egy kapa a futómű kerekei nyomában halad és fellazítja azt, így 
a munkaművelet után nincs keréknyom.

Horsch Terrano FM
A Terrano FM kultivátorral egy menetben a talajműveléssel műtrágyát és, ha kell, zöldtrágya vetőmagot is ki tudunk juttatni. Ehhez a Partner 2800 HT hárompont függesztésű osztott tartályt használjuk. A műtrágyát a kapa művelési mélységéig le tudjuk juttatni, illetve sekélyre vagy fele-fele arányban. Az így kijuttatott műtrágya koncentráltan egy depóban, hosszabb ideig a növények számára felvehető állapotban marad. Az osztott tartály lehetőséget nyújt akár egy saját komplex műtrágya összeállításában is.
A Terrano FM univerzális nehéz szántóföldi kultivátor, amely használható nyáron, ősszel és akár tavasszal is – mondhatni, egy „négy évszakos” kultivátor. Rendelje meg még most a Terrano-t és használja ki az előrendelés nyújtotta kedvezményeket!

zs


Címkék: