Ötödik sebességbe kapcsolt a Valtra

2021.02.26

A Magyarországon is népszerű, 100 LE körüli tartományban újította meg traktorait a Valtra. A finn gyártó A sorozatának immár ötödik generációja került piacra, a felfrissített erőgépek hét modellje 75 és 135 LE közötti teljesítménnyel érhető el.

Ötödik sebességbe kapcsolt a Valtra


A Valtra A szériája 2017-ben és 2019-ben is elnyerte az Év traktora díjat, ennek ellenére a gyártó természetesen nem állt le a továbbfejlesztésével. Immár a család összes tagja GL-változatban is elérhető, amely a könnyen használható mechanikus átvitel jelenlétére utal. Az A105 és A115 jelzésű (vagyis 105 és 115 LE-s) traktorok HiTech 4 váltóval felszerelt modellekként is kérhetők.

105 LE-től fölfelé a gépek már 5 pluszlóerővel rendelkező négyhengeres motorokat kaptak, a szervizidőszakot pedig sikerült 500-ról 600 órára kitolni. A traktorok felét már gyárilag homlokrakodóval látják el, ebben a kategóriában ugyanis a gazdálkodók rendkívül keresik ezt az opciót. A 95 LE-s és az alatti kategória tagjai háromhengeres erőforrásokat kaptak, valamint HiTech 2 váltót, amely révén alacsony fordulatszám mellett is hatékonyabb szántóföldi munkavégzésre és közúti szállításra képesek.

Természetesen valamennyi motor megfelel a Stage V károsanyag-kibocsátási normáknak, mégpedig DPF és SCR használatával, de kipufogógáz-visszavezetés (EGR) nélkül. Átalakított kartámasz gondoskodik a kezelő még magasabb fokú kényelméről, és opcióként automatikus összkerékhajtás is elérhető.

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE