Olyan egyszerű lesz traktort kölcsönözni a weben, mint ruhát rendelni

2021.01.19

A traktorkölcsönzés gyakran olcsóbb, észszerűbb megoldás lehet a vásárlásnál. Erre a felismerésre építette fel legújabb ötletét az osztrák Lindner vállalat.

Olyan egyszerű lesz traktort kölcsönözni a weben, mint ruhát rendelni


A Lindner Ausztrián kívül talán nem olyan ismert, mint a Steyr márka, de azért az az 1500 mezőgazdasági gép sem kevés, amely évente elhagyja a tiroli gyártóüzemüket. A Lindner most új vállalkozásba fogott, mégpedig lehetővé teszi a traktorai kölcsönzését is azoknak, akiknek nem éri meg a vásárlás, mert például csak a munkacsúcsokon van szükségük egy hasznos kisegítőre.
A traktorok (és kisteherautók) kölcsönözhető flottája jelenleg 70 járműből áll. Elsősorban a nagyobb vállalatok és kommunális felhasználók érdeklődésére számítanak, akik az év bizonyos szakaszaiban ideiglenesen bővíteni akarják a gépparkjukat. A kölcsönzést a német CashOnLedger céggel együttműködve végzik, és a manapság divatos blokklánc (blockchain) technológiát hívják hozzá segítségül.

A blokklánc technológia a hálózatokban megosztott információ biztonságos kezelését teszi lehetővé. Olyan megoldás, amely az összes résztvevő számára átlátható, és utólag már nem megváltoztatható. A gépeket kikölcsönzők például folyamatosan ellenőrizhetik (heti, havi kimutatásokkal), hogy belül vannak-e a tervezett anyagi kereteken, így biztosan nem szaladnak el a költségeik, és nem érik őket kellemetlen meglepetések.

A Lindner célja az, hogy a kölcsönzéseket teljesen automatizálttá és online végrehajthatóvá tegyék. A szolgáltatást igénybe vevők a gép kiválasztásától egészen a biztosítás megkötéséig lépésről lépésre haladhathan, nem kell ügyintéző segítségét igénybe venniük. A CashOnLedger rendszerébe feltöltik a szükséges összeget, így valóban csak annyit költenek, amennyit előre elterveztek.

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE