Új év, új MTZ traktorok

2021.01.19

Három új MTZ modellt is felfedezett karácsony környékén az abw.by szakoldal. A belorusz gyártó modernizálta például a legnépszerűbb, legkelendőbb traktorait, így a 82-es és 1221-es erőgépek immár Belarus-82.3 és Belarus-1222 típusnéven kerülnek forgalomba.

Új év, új MTZ traktorok


A külső változások (például a LED-lámpák vagy a szögletes burkolatok) természetesen a legszembetűnőbbek, de a borítás alatt is számos újdonság található. A 82.3-asnál átalakult az első híd, és immár 18/18-as szinkronizált váltó gondoskodik az átvitelről. A fékrendszert szintén modernizálták, az olajfürdős megoldás révén sokkal hatékonyabbá vált. A hátsó emelési kapacitást 3400 kg-ra növelték.

3 MTZ

A fülke átalakításával a kezelő kényelmesebben, kisebb vibráció és zajterhelés mellett dolgozhat. A 84 LE-s MMZ D-243S2 dízelmotor ugyanakkor csak a Stage II emissziós előírás kielégítésére alkalmas, így a traktor ebben a formájában aligha kerülhet az európai gazdákhoz.

1 MTZ

A belső komfortot a légrugós ülés is növeli, a modern hatást pedig a színes LCD-kijelző fokozza. A kapcsolókarokat több esetben már nyomógombok váltják ki, és újdonság az elektromosan állítható visszapillantó tükör is. A kabinban USB-töltő, rádió, légkondi és szivargyújtó is található.

4 MTZ

A 1222-es modellnél szintén szögletes éleket, nagy teljesítményű LED-lámpákat és hatalmas panorámaüvegeket láthatunk. Az ajtónyíláson is bővítettek, hogy egy termetesebb kezelőnek se legyen gondja a beszállással. A fülkében javítottak az ergonómián, és hasonló extrák (rádió, USB-töltő, légkondi) találhatók benne, mint a 82.3-asban. Az elektrohidraulikus függesztőművet korábban csak az izmosabb traktorok kapták meg az MTZ-nél, de ezt most ide is felszerelték.

5 MTZ

A 1222.3-as verzió 136 LE-s, Stage II-es erőforrással rendelkezik, míg a 1222.4-es traktorban már a Stage IIIa károsanyag-kibocsátási normát képes teljesíteni a motor. Mindegyiknél direkt befecskendezést, turbófeltöltőt és intercoolert találhatunk. Az abw.by szakoldal viszonylag keveset írt a harmadik újdonságnak számító Belarus-2022 traktorról, amely a frissített dizájn mellett 215 LE-s (Stage III-as) Cummins dízelmotorral büszkélkedhet, és kifejezetten az orosz piacra szánják.

6 MTZ

 

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE