Hirdetés
Mit keres a traktor a múzeumban?

Mit keres a traktor a múzeumban?

Traktorok - 2020.08.18

Múzeumi tárgy lett egy Deutz-Fahr traktorból. No, nem azért, mert olyan régi volt, hanem épp ellenkezőleg: a modern vidéket megtestesítő kiállítási kellékké változtatták.

A világhírű New York-i Guggenheim Múzeumot a modern művészetek szentélyeként hozták létre 1939-ben. Egyik közelmúltban nyitott kiállítása a jövő vidéki életét mutatja be, és ennek keretében egy Deutz-Fahr 9340 TTV Warrior traktort is kiállítottak a bejáratnál. Szokatlan látvány ez a Fifth Avenue járókelőinek, hiszen a manhattani városrész nevezetes Ötödik sugárútjánál városiasabb hely talán az egész világon nem létezik. Bár a múzeum jelenleg a koronavírus-járvány miatt zárva tart, a szóban forgó kiállítás virtuálisan továbbra is megtekinthető.

A zöld Deutz-Fahr nem egyedül képviseli a mezőgazdaságot, hiszen a New York-i épület azon „kirakata” mellett kapott helyet, ahol rózsaszín LED-lámpák fényében, jól temperált körülmények között hetente fél mázsa paradicsomot állítanak elő – szintén a kiállítás részeként. A szervezők a meghökkentő installációkkal arra kívánták felhívni a városlakók figyelmét, hogy Földünk felszínének 98 százaléka még ma is vidéki (vagyis nem urbánus) területnek számít, ahol máshogyan viszonyulnak az emberek a természethez, környezethez.Címkék: traktor, kiállítás, mezőgazdaság, Deutz-Fahr, jövő, múzeum
Kiemelt hírek