Hirdetés
Gumihevederrel is elérhető a Claas Xerion

Gumihevederrel is elérhető a Claas Xerion

Traktorok - 2019.12.12

Negyedével nagyobb felfekvő felülettel rendelkezik az új, gumihevederes járószerkezetű Claas Xerion nagytraktor a hagyományos abronccsal felszerelt erőgépekhez képest. A TRAC TS modellek félezer lóerő körüli teljesítménnyel bírnak.

A Claas és a Zuidberg összefogásából született meg a Xerion nagytraktor gumihevederes járószerkezetű változata. A TRAC TS elnevezésű modellek Stage V emissziós szintű, hathengeres Mercedes motorral rendelkeznek, a beállítások és vezérlések jó része pedig az érintőképernyős Cebis terminálról irányítható. A négy különálló gumihevederes járószerkezettel felszerelt erőgép TRAC TS 4500 és 5000 modellváltozatokban létezik, 490 vagy 530 LE-s teljesítményt biztosítva.

A járószerkezet a holland Zuidbergtől érkezik, a 762 mm széles gumihevederek pedig a kanadai Camsótól. A hagyományos abroncsokhoz képest ez 25 százalékkal növeli meg a felfekvő felületet (összesen 4,72 négyzetméterre), ami jelentősen hozzájárul a káros talajtömörödés elkerüléséhez, illetve segít maradéktalanul átvinni a motorerőt a talajra. A TRAC TS 24 tonna önsúlyú, maximális megengedett tömege 30 tonna, míg a külső szélessége 3 méteren belül marad.

xerion 2

A 3600 mm nyomtávú nagytraktor akár 6 hátsó hidraulika-kivezetéssel rendelkezhet, valamint 1000-es TLT-vel (1730 1/perc motorfordulatszám mellett). A gázolajtank 740 literes, amihez opcionálisan 190 literes kiegészítő tartály kérhető.

xerion 3


Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, CLAAS, Zuidberg, gumihevederes járószerkezet, talajtömörödés, Xerion
Kiemelt hírek