A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Itt a nagy csapat: új MTZ traktorok érkeznek

Traktorok - 2019.11.03

Hamarosan új traktorcsaláddal gazdagodik az MTZ/Belarus kínálata. A novemberi Agritechnica szakkiállításon bemutatandó szériát fontos mérföldkőnek tartja a fehérorosz gyártó.

Itt a nagy csapat: új MTZ traktorok érkeznek


Az MTZ/Belarus ígérete szerint Hannoverben egy új traktor prototípusát, valamint már létező erőgépek frissített, modernizált változatait láthatjuk. A prototípus a Belarus-742 nevet viseli, s a legendás MTZ-50 és MTZ-80 modellek újragondolt verziójának számít. A jövőben piacra kerülő, 50–75 LE teljesítménytartományt felölelő új traktorcsaládnak ez képezi majd az alapját. Fontos változás az is, hogy az erőforrásaik immár teljesítik a Stage V emissziós előírásokat.

mtz3

Németországban bemutatják a kisebb szériájú Belarus-622 modellt is, amelyet a gyártó elsősorban kommunális és erdészeti célokra szán. Modernizálják a 95 LE-s Belarus-923 traktort, amely szintén teljesíteni fogja a Stage V károsanyag-kibocsátási normákat. A kiállítóterületen megjelennek majd a Belarus 952, 1220 és 1523 erőgépek is.

mtz4

Az MTZ/Belarus tájékoztatása szerint az új traktorok az 1970-es, 1980-as évek – exportra készült, prémium minőségű – erőgépeinek örökségét viszik tovább. A szín- és formavilág is azt a korszakot idézi meg, feltehetőleg ezért kerül fehér festés is a masinákra. A fehérorosz vállalat eddig közel 4 millió traktort dobott piacra (a földeken dolgozó erőgépek tizedét jelenti mindez), és úgy tűnik, hogy szakítani kíván a róla kialakított képpel, amelyet sokan az alacsonyabb műszaki tartalommal és a tradicionális megjelenéssel társítanak.

0 MTZ Agritechnica
 

Szerző: AgrárUnió, Kép: MTZ/Belarus

Címkék: traktor, Agritechnica, újdonság, Belarus, MTZ