A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Mérföldkőnél jár a Két-KATA Kft.

Traktorok - 2019.04.03

Meglepték a félezredik értékesített Kubota traktor tulajdonosát A 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow fontos mérföldkő 
a családi vállalkozásként induló Két-KATA Kft. életében: 
a kiállításon került átadásra az általuk értékesített 500. Kubota traktor. Az esemény jelentőségét az is emelte, hogy az említett gép az első, hazánkban gazdára talált Kubota M105GXS-IV.

Mérföldkőnél jár a Két-KATA Kft.


A boldog tulajdonos, Madai Tibor a Beregben található Gulács községben gazdálkodik. 25 éve foglalkozik mezőgazdasággal: 30 hektárt művel, amiből 4 hektár biogyümölcs, zöldségféléket 1-2 hektáron termel. A családi vállalkozás bioméhészettel is foglalkozik: 120 méhcsalád számára vetnek méhlegelőt földjeiken. Önellátó gazdaságuk a család számára mindent biztosít, amibe beletartozik egy kevés baromfi és sertés tartása is.

Megbízható mindenes

Madai úr az agyagos, sáros terület műveléséhez megbízható erőgépet keresett. Vásárlását 3 éves „kutatómunka” előzte meg: tanulmányozta a hazai traktor­piac minden gépét. Szeretett volna olyan döntést hozni, amely hosszú távon a családi gazdaság sikeres üzemeltetését szolgálja. Választása így esett a Kubota M105 GXS-IV traktorra. A GXS-IV széria a 95–140 LE közötti teljesítménykategóriában, a „min­­­­denesek” között egyre népszerűbb ha­­­­zánkban. Köszönheti ezt annak, hogy olyan tulajdonságokkal bír, amiket más gyártók nem kínálnak a piacon. Első he­­­­lyen kiemelendő a 3 év vagy 3000 üzem­­óra gyártói garancia, ami nemcsak 
a minőséget bizonyítja, hanem biztonságot is ad a gazdálkodóknak.

A motorok 1000–1100 1/min fordulatszám-tartományban adják le a maximális nyomatékot, ezért szinte lefullaszthatatlanok. Ezek a gépek nagyon fordulékonyak, egyedülállóan nagy a hasmagasságuk, és a piacon egyedüli 3x8 fokozatú terhelés alatti váltóval rendelkeznek. A középső 
„M” csoport lefedi a szántóföldi sebességkövetelményeket, ugyanis 4–15 km/h sebesség érhető el, a gyors „H” csoport pedig 4–40 km/h tartományban használható, így szállításnál, közlekedésnél sem kell csoportot váltanunk. Nagy teljesítményű, de egyszerű hidraulika-rendszer nyújt minden gép üzemeltetéséhez megfelelő teljesítményt, és meg kell említeni még a kiváló súlyelosztást is, aminek eredményeként kiváló vontatási teljesítménnyel rendelkeznek ezek a traktorok. A harmadik generációhoz képest a legszembetűnőbb változás a külső, ami az európai piac számára elfogadhatóbb motorháztetőt jelent, és néhány olyan külső és hasznos elemet, mint a sárvédőről indítható és megállítható TLT vagy 
az osztott visszapillantó tükrök és az alacsonyabb lépcső.

Ünnepélyes gépátadó

Az új tulajdonos döntését nagyban befolyásolta saját, japán gyártmányú autója, amely Tibor számára a megbízhatóságot testesíti meg.

A Két-KATA Kft. tulajdonosainak sikerült nagy örömöt és meglepetést szerezniük az új tulajdonosnak és családjának: a cég dolgozói teljes titokban készültek az ün­­nepélyes átadóra.

Két-KATA Kft.

A Két-Kata Kft. dolgozói és a büszke tulajdonosok

„Feledhetetlen élmény volt számomra a traktor ünnepélyes keretek közötti átadása. Megtisztelő és felemelő érzés volt, ahogy a Két-KATA Kft. dolgozói fogadtak engem és családomat. Büszke vagyok rá, hogy az ország első M105GXS-IV típusú gépe hozzánk került. Véleményem szerint kevés olyan csapat van az országban, mint a Két-KATA Kft.-é További sok sikert kívánok nekik! Mindenkinek csak ajánlani fogom őket!”

Madai Tibornak és kedves családjának sikeres és örömteli munkát kívánunk új Kubota traktorukkal! Azoknak, akiknek felkeltette az érdeklődését ez a technika, azt javasoljuk, hogy próbálják ki, vagy kérdezzenek meg olyan gazdákat, akik már régebb óta használnak ilyen berendezést. Ha valaki egyszerű kezelésű, de üzembiztos gépet keres, mindenképpen a legjobb választás ez a széria!
Címkék: traktor, Kubota, Két-Kata Kft.