A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

A közutakra készítenek új motorokat

Traktorok - 2019.01.21

Új erőforrások kifejlesztésén dolgozik az AGCO Power. Eddig a tisztaságra, robusztusságra és megbízhatóságra helyezték a hangsúlyt, mostantól viszont az is cél lesz, hogy motorjaikat a közúton is lehessen használni.

A közutakra készítenek új motorokat


Vadonatúj motorok készülnek – egyebek mellett – a Valtra traktorok számára. A finn gyártócég már eddig is komoly lépéseket tett a környezetvédelem érdekében, a negyedik generációs N, T és S szériáit például ettől az évtől már a Stage V normáknak megfelelő erőforrásokkal szereli fel. A tavaly 75. születésnapját ünneplő AGCO Power (korábbi nevén Sisu) most viszont olyan motoron dolgozik, amelyet nemcsak a szántóföldön, de a közúton is használni lehet.

Az új erőforrás-széria kifejlesztésére az AGCO Power új beruházási programjában kerítenek sort, amelyre a vállalat 100 millió eurót költ a következő öt esztendőben. Korábban inkább a teljesítményre és merevségre helyezték a hangsúlyt, s ezzel robusztus és megbízható motorok gyártójaként híresültek el.

A fejlesztés alatt álló termékek viszont a tervek szerint alkalmasak lesznek közúti használatra is, és ezáltal új piacok nyílhatnak meg az AGCO Power előtt. Az amerikai AGCO motorüzletága jelenleg a vállalatcsoport által piacra dobott gépek 70 százalékát látja el erőforrással, a Valtra traktorok mellett például a Fendt és Massey Ferguson márkákat is. Az új motorok előreláthatólag 2022-ben már éles használatba kerülnek.Szerző: AgrárUnió

Címkék: mezőgazdaság, Massey Ferguson, Valtra, fejlesztés, motor, AGCO Power