A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Komoly traktort rakott össze az osztrák Lindner

Traktorok - 2018.05.15

A mezőgazdaság jövőjére készül az osztrák Lindner cég, amely egészen magas felszereltségű traktorral támadja a piacot. A Magyarországon kevésbé ismert vállalat új gépe akár a kezelő nélküli működtetésre is alkalmas lesz.

Komoly traktort rakott össze az osztrák Lindner


Új modellel jelentkezett az osztrák Lindner traktorgyártó cég. A 110-es típusszámot viselő erőgép fokozatmentes (CVT) váltóval és négykerék-kormányzással van felszerelve, amit a jövőben a vállalat valamennyi traktoránál alkalmazni kívánnak. A hajtóművet a ZF készítette.

A 113 lóerős Lintrac 110-es modell kompakt, fordulékony (ebben a tekintetben a korábbi Lintrac 90 nyomában halad), és egyaránt alkalmas hegyvidéki, sík terepi, erdei és kommunális munkákhoz. A négyhengeres, 3,4 literes motort a Perkins gyártja, a hidraulikaszivattyú teljesítménye 88 liter/perc. Az osztrák vállalat az új termékkel első körben a skandináv, brit és ír piacot célozza meg.

A Lindner – szintén a ZF-fel közösen – már javában fejleszti TracLink Pilot rendszerét, amely a traktorok kezelő nélküli működtetését teszi lehetővé. A családi tulajdonban lévő Lindner központja a tiroli Kundlben található. 1948-ban készítették első traktorjukat, egy 14 LE-s erőgépet, amelyre a II. világháború után nagy kereslet mutatkozott. A márka jelenleg a második legtöbb eladást produkálja az osztrák piacon, termékei felét pedig (körülbelül évi 700 darabot) exportálja.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, precíziós gazdálkodás, mezőgépgyártás, önjáró, Ausztria