Hirdetés
Massey Ferguson 4700 – 
új szegmenst teremt

Massey Ferguson 4700 – 
új szegmenst teremt

Traktorok - 2016.05.04

A széria tervezésénél a gyártó azokra a gazdálkodókra gondolt elsősorban, akik kevés elektronikát felvonultató, robusztus, egyszerű váltóval szerelt, mégis minőségi traktorokat keresnek a 75–100 LE-s szegmensben.

A felsorolt piaci elvárások mellett az MF 4700 igazi vonzereje, hogy prémiumminőséget és -megoldásokat hoz a mechanikus szegmensbe.
Az MF 4700-as széria, amely már július elején megérkezik hazánkba, AGCO POWER (SISU) motorokkal rendelkezik, 75 és 95 LE közti teljesítménnyel. A finn SISU márkanév garancia a hosszú, gondtalan élettartamra, valamint az alacsony üzemanyag-fogyasztásra. A motorok egyszerű tervezésűek: kiforrott, közös nyomócsöves, turbófeltöltős erőforrások, amelyeket már hosszú évek óta használ az MF más szériákban. A minőségi építést bizonyítja, hogy már 1500 f/p-en leadják maximális nyomatékukat.
A váltó esetében is rendkívül megbízható és egyszerű szerkezetről beszélhetünk. A 12x12-es szinkronizált, mechanikus hajtómű két csoporttal és összesen 12 fokozattal rendelkezik (csoportonként hat fokozat). Az első főcsoport szántóföldi munkavégzésre használható (négytől kb. 12 km/h-ig kalibrált sebességkiosztással), míg a másik közúti felhasználásra vagy könnyű talajmunkára alkalmas (maximum 40 km/h). A hazai verziók váltója a 2016-os évben nem teljesen mechanikus, ugyanis az importőr Austro Diesel a bevezetési csomagban alapfelszereltségben kínálja a Powershuttle elektromos irányváltó kart, illetve az „Easy shifting – könnyű váltás” gombot a váltón. Az utóbbi segítségével fel és le tudunk váltani sebességet kuplungpedál használata nélkül. További alapfelszereltség 2016-ban az elektronikus hárompont-vezérlés (EHR) a munkaeszközök hajszálpontos süllyesztése és emelése érdekében. Így tehetjük tökéletesen használhatóvá a traktorokat anélkül, hogy bonyolult elektronikát rendelnénk hozzájuk.
A gépek hidraulikarendszere a gondos tervezésnek köszönhetően megfelel a kategória elvárásainak. Nagy teljesítményű, 65 l/perces szivattyú áll rendelkezésre a hátsó három pontnál és a kiadószelepeknél. A hátsó emelési kapacitás maximum 3000 kg, míg a TLT 540, 540 Eco vagy 1000-es fordulatszámok leadására képes.

maf1
A traktorok építési elvei ugyan mind az egyszerűségről szólnak, azonban a fülkében nem kell alapszintű kezelői környezettel számolni. A kezelőszervek kiosztása az MF-hez méltóan rendkívül ésszerű és logikus, az új váltókar kézre esik és nem tolakodóan hosszú – sem maga a kar, sem az útja. Az ülés légrugózású, a helykínálat pedig jóval nagyobb traktorokat idéz. Ez főként a nagy üvegfelületeknek, valamint a megfelelő térd- és fejtérnek köszönhető. A klímaberendezés hatékony, a fülkében az anyagminőség a kategória élvonalába tartozik.
Összefoglalva az MF 4700-as szériát láthatjuk, hogy rendkívül egyszerű, megbízható és robusztus traktor lép be a hazai mechanikus traktorok szegmensébe, amely a nagy Massey Fergusonok minőségét és előnyeit hozza. AGCO POWER motorok, egyszerűen felépített váltó, elsőrendű kezelői kényelem és a mechanikus szegmens elvárásait prémiumszinten teljesítő műszaki megoldások jellemzik a vadonatúj Fergusonokat.

Érdeklődni az Austro Diesel központi 
számán lehetséges a gépek iránt: 
06 30 530-5565

Címkék:
Kiemelt hírek