A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

A Valtra nyerte a tekintélyes Red Dot Design díjat 2016-ban

Traktorok - 2016.04.21

A Valtra T234 nyerte el a tekintélyes Red Dot Design díjat a termékdizájn-kategóriában 
(Red Dot Product Design 2016). A Red Dot Design verseny a legnagyobb 
és a legelismertebb dizájnversenyek egyike a világon. Az ez évi versenybe 57 ország több mint 5200 termékét nevezték, a világ különböző országaiból származó független, iparidizájn-szakértőkből álló zsűri 41 tagú volt.

A Valtra nyerte a tekintélyes Red Dot Design díjat 2016-ban„A teljes Valtra vállalat képviseletében szeretném elmondani, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a dizájnunké lett a nemzetközileg legelismertebb és tekintélyes díj – mondta Jari Rautjärvi VP és Globál Valtra márkavezető –, amely a magas szintű finn dizájn, innováció és minőség nemzetközi elismerése.”

valtrat4

A vásárló számára a traktor mindenekelőtt hasznot termel, azonban ez nem jelenti, hogy egy traktor csúnya, hiszen érdekes és minőségi termék is lehet.

A Valtra T4 széria hétéves fejlesztés eredménye. Az első termék abban a teljesen új modellgenerációban, amelynél a legújabb műszaki innovációkat és az új generációs dizájnalapelveket ötvözték. A tiszta vonalvezetésű megjelenés mellett a dizájnmunka kiemelt fókuszpontjai a kihasználhatóság, az ergonómia, a biztonság, a tartósság, a könnyű szervizelhetőség és a gép termelékenységének optimalizálása volt.

„Sok évvel ezelőtt kezdtünk el szisztematikusan összpontosítani az ipari formatervezésre, ami most hozta meg a gyümölcsét. Új traktorainkkal még az eddiginél is jobban figyelembe vehetjük vásárlóink igényeit, így igazi világklasszis termék született. A Red Dot Design díj visszatükrözi a fejlesztési projekt alatt meglévő kitűnő csapatszellemet is, enélkül ez a siker nem lett volna elérhető” – mondja Kimmo Wihinen Valtra-dizájnmenedzser és a T4 széria főkonstruktőre.

valtra

A biztonságos és termelékeny munkavégzés alapját jelentő kiláthatóság a fülkéből kiemelkedően jó. A fülke belsejében kiemelt figyelmet szenteltek a könnyű használhatóságnak, az ergonómiának, a kényelemnek és a biztonságnak. A vezetőülés 360°-ban elforgatható, úgyhogy az előremutató hátrameneti vezetési rendszer alkalmazásával jelentősen nő a munka termelékenysége. A vásárlók bőr belső kárpitozást is kérhetnek.

A Valtra már 1960-tól szívesen alkalmazott kifejlett ipari formatervezési technikákat. A vonzó traktorok megalkotása mellett az ipari formatervezést arra is használták, hogy növeljék a traktorvezetők komfortérzetét, termelékenységét. A skandináv dizájn alapelvei mindig is kiemelten fontos szerepet játszottak a Valtra magas minőségű és elismert márkáinak kifejlesztésében.
A Valtra negyedik generációs traktorai már a bejelentésüktől kezdve nagy piaci sikereket hoztak, és számos nemzetközi díjat is elnyertek. Az N4 széria volt „2016 Év Traktora”, és elnyerte a „2016 Év Aranytraktora” díjat is, míg a T4 széria a „2015 Év Traktora” volt. A Valtra utoljára Red Dot Design díjat 2011-ben az ANTS traktorépítési koncepciója megalkotásával nyert.
A Red Dot Design verseny az 1950-es években kezdődött, a díjakat három kategóriában osztják ki: termékdizájn, kommunikációs dizájn és dizájnalapelv kategóriákban. Az ez évi Red Dot Design díj átadása július 4-én lesz az Aalto Színházban, Essenben, Németországban.

www.valkon.hu
www.valtra.hu


Címkék: