A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

Új sorozat nagyobb teljesítménnyel és kényelmesebb kezeléssel: Amazone Pantera 4504 önjáró

Permetezéstechnika - 2021.05.03

Az AMAZONE a Pantera önjáró növényvédelmi permetezőgép új generációjával sorakozik fel a rajtvonalra. A Pantera 4504 új mértéket szab a precíz növényvédelem és a kezelési kényelem terén. A módosított permetlé-kör, a változások a kezelőközpontban, valamint a könnyebb karbantarthatóság számos előnyt jelent.

Új sorozat nagyobb teljesítménnyel és kényelmesebb kezeléssel: Amazone Pantera 4504 önjáró


Az új Pantera 4504 sorozatnál a megnövelt területteljesítmény és a járművezető tehermentesítése áll a középpontban. A jármű bal oldalán levő burkolat alatt, biztosan védett helyen található az új SmartCenter a teljes kezelőarmatúrával együtt. Ezen kívül itt helyezték el a 60 l térfogatú vegyszer-bekeverő tartályt is, mely nagy teljesítménnyel keveri be a port és a granulátumokat is. A stabil nyomású és a folyékony műtrágyának ellenálló 520 l/min teljesítményű AR dupla dugattyús membránszivattyúnak a jobb oldalon való elhelyezésével lényegesen csökken a felhasználó zajterhelése az akár 700 l/min teljesítményű szívóteljesítménynél, és ezen kívül jobb hozzáférhetőséget biztosít. A SmartCenter minden igényhez ideális megoldást kínál: Az okos, de egyszerű Comfort-csomagtól kezdve a TwinTerminal 3.0-val egészen a maximális kényelmet garantáló Comfort-Plusz csomagig. A kezelőcsapok helyett a TwinTerminal 7.0 érintőképernyőjével sokszorosan megkönnyíti a gép kezelését. A felhasználónak már csak a kívánt funkciót kell kiválasztania, és a permetezőgép teljesen automatikusan beállítja magát. A permetlé-tartály és az öblítővíz-tartály mindig a kívánt szintig kerül feltöltésre. Gombnyomással elindítható az automatikus tisztítóprogram.

A nagy területteljesítményhez az új, jól hozzáférhető üzemanyagtartály akár 290 l térfogattal is elérhető, így hosszú munkanapokhoz is elegendő üzemanyagot biztosít. Mellette található a 20 literes AdBlue-tartály.

Az új AmaDrive 7.0 járműterminált az ergonomikus kartámaszba integrálták. A színes, 7 colos kijelzőn minden gépspecfikus funkció áttekinthetően megjeleníthető és intuitív módon kezelhető.

Az ISOBUS-kezeléshez a 8 colos AmaTron 4 terminált és a 12,1 colos AmaPad 2 terminált kínáljuk. Mindkét terminál színes érintőkijelzővel rendelkezik. A praktikus MiniView nézetben a kezelés különösen kényelmes, és megfelel a precíziós gazdálkodás legmagasabb szintű elvárásainak is.

A ContourControl aktív szórókeretvezérlés és a SwingStop aktív rezgéscsillapítás nagy, akár 40 m munkaszélességek mellett is garantálja a szórókeret legjobb helyzetét. A ContourControl lefelé is tud hajolni, így a célterület távolságot mindig pontosan betartja. Mialatt a ContourControl igen jó függőleges szórókeret vezérlésről gondoskodik, a SwingStop a széles szórókereteknél optimalizálja a vízszintes helyzetet. A nagyon gyors és pontosan dolgozó hidraulikus szórókeret-vezérlés nagyobb sebességet enged munka közben. Az AmaSelect elektromos fúvókakapcsolással így maximális szintű pontosság érhető el.

Pantera4504 d0 kw DJI 0982 d1 210419

A Pantera 4504 új mértéket szab a precíz növényvédelem és a kezelési kényelem terén.

Pantera4504 d0 kw DJI 0989 d1 210420

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Forrás: Amazone

Címkék: permetezőgép, Amazone, Pantera